Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Gradsko pozorište „Teatar 91” na festivalu „Pozorišni dani Jovana Đorđevića“

rss

13.10.2020.

Osmi festival „Pozorišni dani Jovana Đorđevića“ počinje večeras u Senti, a traje do subote, 17. oktobra, publika će na sceni imati priliku da vidi pet predstava, a „Teatar 91” iz Aleksinca odigraće „Zvezdanu prašinu”.

Gradsko pozorište „Teatar 91” na festivalu „Pozorišni dani Jovana Đorđevića“

Festival u Senti priređuje se u znak sećanja na Jovana Đorđevića (1826-1900), koji je dao svoj izuzetni doprinos osnivanju Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, bio prvi direktor Narodnog pozorišta u Beogradu i autor je teksta srpske himne „Bože pravde”.

Predsednik Organizacionog odbora Radovan Zubac naglašava da su se kao domaćini potrudili da kroz odabir predstava zadrže postignuti kvalitet festivala, a takođe i da za ljubitelje pozorišta repertoar žanrovski bude za svaku dušu.

„Pozorišne dane Jovana Đorđevića” će večeras otvoriti Andraš Urban, rođeni Senćanin, pozorini reditelj čije ime, ne samo u Srbiji već i u regionu se izgovara sa dužnim poštovanjem. Po otvaranju će nastupiti  Pozorište „Raša Plaović” iz Uba, koje će se publici predstaviti komadom Nebojše Pajkića i Slobodana Šijana „Davitelj protiv davitelja”, u režiji Duška Aškovića.

Sutra gostuje Gradsko pozorište „Teatar 91” iz Aleksinca sa predstavom Dušana Kovačevića „Zvezdana prašina”, u režiji Branislava Nedića.

U četvrtak Dramski studio mladih iz Bečeja sa predstavom Slavomira Mrožeka „Policajci”, u režiji Igora Pavlovića. Petak 16.oktobra rezervisan je za pozorište iz Smederevske Palanke i komad Džoa Ortona „Šta je sobar video”, u režiji Pavla Jozića, a završnog dana u subotu  publici će se predstaviti Amatersko pozorište Doma kulture Prijepolje sa predstavom Vladimira Đurđevića „Ne igraj na Engleze” u režiji Admira Šehovića.

Izvor


# pozorište Teatar 91 festival Senta
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima