Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Damir Blagojević jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije

rss

16.08.2018. Dušan Ostojić

U želji da predstavimo mlade i uspešne ljude iz Aleksinca, saznao sam da u našem gradu živi jedan mlad momak koji se nalazi u grupi najboljih klasičnih gitarista u Srbiji. Ovih dana sam imao priliku da upoznam Damira, i stekao sam utisak da je jedan vredan i lepo vaspitan momak pred kojim se smeši ozbiljna umetnička karijera.

Damir Blagojević jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije

Damir gitaru počinje da svira u svojoj devetoj godini u klasi profesora Miloša Dimitrijevića. Osnovno muzičko obrazovanje završava 2015. godine u klasi profesora Strahinje Anđelković kao đak generacije osvojivši mnogobrojne prve i druge nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Srednju muzičku školu upisuje 2015. godine u Nišu u klasi profesora Bogdana Pejića. Trenutno je učenik 4. razreda srednje muzičke škole. Dobitnik je mnogobrojnih prvih i drugih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima među kojima su: 2. nagrada na republičkom takmičenju u Beogradu 2016. godine, 2. nagrada na međunarodnom takmičenju "Akad. Marin Goleminov" u Ćustendilu 2016. godine, 1. nagrada na Naisus Gitar Festival-u u Nišu 2016. godine, Laureat na međunarodnom takmičenju "Akad. Marin Goleminov" u Ćustendilu 2017.godine, Laureat na Naisus Gitar Festival-u u Nišu 2017.godine, 2. nagrada na republičkom takmičenju u Beogradu 2018. godine, Laureat na Naisus Gitar Festival-u u Nišu 2018. godine.

Usavršavao se na majstorskim radionicama kod vodećih svetskih gitarista i pedagoga kao što su: Dušan Bogdanović, Vera Ogrizović, Zoran Krajišnik, Miloš Janjić, Dušan Stojanović, Aleksandar Hadži-Đorđević, Darko Karajić.


# Dušan Ostojić festival Ana Pejić gitara Dušan Stojanović Damir Blogojević
@zubarcina @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima