Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Audio-vizuelna izložba "5 Priča" autora Milli2nd

rss

24.11.2020. Centar za kulturu i umetnost Aleksinac

Milli2nd, rođen je 1998. godine. Njegovi prvi eksperimentalni video radovi imali su uspeha na filmskim konkursima širom Srbije. To mu je pomoglo da bude primećen i pozvan u srednju školu u Kaliforniji, SAD, gde je maturirao. Nastavio je na Santa Monika Koledž, smer filmska produkcija.

Audio-vizuelna izložba "5 Priča" autora Milli2nd

U okviru izložbe "5 priča" predstaviće koncepte koji su promenili njega kao umetnika, i kao osobu i pogled na zemlju u kojoj je odrastao.

Osećam dužnost da ove priče - odnosno svoje istine - kažem u nadi da će vas one podstaći da postavljate pitanja, razmišljate kritično i ukoliko imate strast za kojom žudite, ali ste u nedomici, da je pratite svim srcem.

U okviru galerije zapazićete objekte napravljene od ogledala. Za svaki objekat (piramidu) uvezana je jedna priča. Svaka priča je obeležena brojem. Svaka sledeća u nizu je rezultat prethodne. Sve zajedno činejednu celinu. Želim da dok slušate priču vidite sebe. Želim da čujete priču sami, bez drugih uticaja. Gledajte sebe u oči. Vi ste deo priče - kaže autor izložbe.

Od avgusta 2019. godine, od kada javno objavljuje radove pod imenom Milli2nd, njegovi video radovi su postali viralni na društvenim mrežama. Njegov audio-vizuelni rad "Roxanne Egg Challenge" trenutno broji više od 23 miliona pregleda. Muzika i komponovanje melodija pomoću netradicionalnih metoda poput kombinovanja zvukova koji nastaju od trenja brisanja različitih materijala, lupanja rukama ili rekvizitima o predmete je prepoznatljiv aspekt umetnikovog rada. Njegov audio-vizuelni film Taste (2019) izabran je kao deo oficijalne selekcije 'Dam-a' najvećeg filmskog festivala u Nevadi, SAD, kao i semi-finalni film na Los Anđeles SineFestu. Radovi i intervjui su mu objavljeni na umetničkim i muzičkim sajtovima, u internet i štampanim publikacijama širom sveta, od čuvenog Njujork Tajmsa do srpskog Blica. Jedne od najvećih inspiracije su mu Lejdi Gaga, Marina Abramović i bend Daft Punk, zbog kojih je odlučio da nosi masku. Projekti na koje se trenutno fokusira su produkcija pop, trep i IDiEm muzike i pričanje priča. Živi i stvara aktivno u Los Anđelesu.

Zbog trenutne epidemiološke situacije izložba neće imati svečano otvaranje, ali će od 24. novembra, biti dostupna za zainteresovane posetioce, naravno uz poštovanje svih neophodnih mera.


# intervju Centar za kulturu i umetnost festival izložba
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima