Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Аудио-визуелна изложба "5 Прича" аутора Milli2nd

rss

24.11.2020. Центар за културу и уметност Алексинац

Milli2nd, рођен је 1998. године. Његови први експериментални видео радови имали су успеха на филмским конкурсима широм Србије. То му је помогло да буде примећен и позван у средњу школу у Калифорнији, САД, где је матурирао. Наставио је на Санта Моника Колеџ, смер филмска продукција.

Аудио-визуелна изложба "5 Прича" аутора Milli2nd

У оквиру изложбе "5 прича" представиће концепте који су променили њега као уметника, и као особу и поглед на земљу у којој је одрастао.

Осећам дужност да ове приче - односно своје истине - кажем у нади да ће вас оне подстаћи да постављате питања, размишљате критично и уколико имате страст за којом жудите, али сте у недомици, да је пратите свим срцем.

У оквиру галерије запазићете објекте направљене од огледала. За сваки објекат (пирамиду) увезана је једна прича. Свака прича је обележена бројем. Свака следећа у низу је резултат претходне. Све заједно чинеједну целину. Желим да док слушате причу видите себе. Желим да чујете причу сами, без других утицаја. Гледајте себе у очи. Ви сте део приче - каже аутор изложбе.

Од августа 2019. године, од када јавно објављује радове под именом Milli2nd, његови видео радови су постали вирални на друштвеним мрежама. Његов аудио-визуелни рад "Roxanne Egg Challenge" тренутно броји више од 23 милиона прегледа. Музика и компоновање мелодија помоћу нетрадиционалних метода попут комбиновања звукова који настају од трења брисања различитих материјала, лупања рукама или реквизитима о предмете је препознатљив аспект уметниковог рада. Његов аудио-визуелни филм Тасте (2019) изабран је као део официјалне селекције 'Дам-а' највећег филмског фестивала у Невади, САД, као и семи-финални филм на Лос Анђелес СинеФесту. Радови и интервјуи су му објављени на уметничким и музичким сајтовима, у интернет и штампаним публикацијама широм света, од чувеног Њујорк Тајмса до српског Блица. Једне од највећих инспирације су му Лејди Гага, Марина Абрамовић и бенд Дафт Пунк, због којих је одлучио да носи маску. Пројекти на које се тренутно фокусира су продукција поп, треп и ИДиЕм музике и причање прича. Живи и ствара активно у Лос Анђелесу.

Због тренутне епидемиолошке ситуације изложба неће имати свечано отварање, али ће од 24. новембра, бити доступна за заинтересоване посетиоце, наравно уз поштовање свих неопходних мера.


# интервју Центар за културу и уметност фестивал изложба
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима