Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčanka u svetu najboljih evropskih muzičara

rss

12.01.2023. redakcija Aleksinac net

Marina Živković, violistkinja poreklom iz Aleksinca pripada grupi najboljih srpkih violistkinja klasične mizike. Marina je umetnik ozbiljne i muzičke i akademske karijere.

Aleksinčanka u svetu najboljih evropskih muzičara

Povod za ovaj tekst je jedan zaista prestižan nastup koji su članovi Beogradskog kamernog orkestra imali. Tim povodom za izjavu smo zamolili Marinu Živković:

„Beogradski kamerni orkestar (BCO) je imao tu čast da nastupi u Hamburgu 22.12., 25.12. i 26.12. u jednoj od najznačajnijih koncertnih dvorana na svetu (Elbphilharmonie). Ukazano poverenje organizatora našem orkestru, da kao prvi ansambl iz Srbije i regiona nastupi u ovako prestižnoj dvorani na ovako prestižnom događaju, govori ne samo o našem umetničkom kvalitetu, već i o potencijalu u kulturi naše države.

Ceo događaj se dešavao u tri dana, sa ukupno sedam koncerata, koji su imali božićnu tematiku. Na koncertima je uz BCO kao narator nastupila i čuvena nemačka glumica Katharina Talbach, kao i vrhunski solisti Daniel Hope (violina), Fatma Said (sopran) i Lucienne Renaudin Vari (truba).

Preko 15000 posetilaca je prisustvovalo ovim koncertima, jer je ceo događaj bio rasprodat.

Ponosni smo što smo na ovako važnom događaju predstavljali naš grad i našu državu".

Iskrene čestitke Marini i celom ansamblu na ovako divnom uspehu.


# Marina Živković Beogradski kamerni orkestar viola
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima