Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинчанка у свету најбољих европских музичара

rss

12.01.2023. редакција Алексинац нет

Марина Живковић, виолисткиња пореклом из Алексинца припада групи најбољих српких виолисткиња класичне мизике. Марина је уметник озбиљне и музичке и академске каријере.

Алексинчанка у свету најбољих европских музичара

Повод за овај текст је један заиста престижан наступ који су чланови Београдског камерног оркестра имали. Тим поводом за изјаву смо замолили Марину Живковић:

„Београдски камерни оркестар (БЦО) је имао ту част да наступи у Хамбургу 22.12., 25.12. и 26.12. у једној од најзначајнијих концертних дворана на свету (Елбпхилхармоние). Указано поверење организатора нашем оркестру, да као први ансамбл из Србије и региона наступи у овако престижној дворани на овако престижном догађају, говори не само о нашем уметничком квалитету, већ и о потенцијалу у култури наше државе.

Цео догађај се дешавао у три дана, са укупно седам концерата, који су имали божићну тематику. На концертима је уз БЦО као наратор наступила и чувена немачка глумица Катхарина Талбацх, као и врхунски солисти Даниел Хопе (виолина), Фатма Саид (сопран) и Луциенне Ренаудин Вари (труба).

Преко 15000 посетилаца је присуствовало овим концертима, јер је цео догађај био распродат.

Поносни смо што смо на овако важном догађају представљали наш град и нашу државу".

Искрене честиткe Марини и целом ансамблу на овако дивном успеху.


# Марина Живковић Београдски камерни оркестар виола
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима