Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčani slikama predstavili sebe i svoj grad u Prokuplju

rss

18.06.2015. Topličke vesti

U Galeriji „Fil-Art“ otvorena je izložba slika članova Udruženja likovnih umetnika Aleksinca, sastavljena od slika različite tematike i izražaja.

Aleksinčani slikama predstavili sebe i svoj grad u Prokuplju

Dobrodošlicu u Prokuplje i galeriji „Fil-Art“ umetnicima iz Aleksinca poželeo je galerista i vlasnik prostora Božidar Filipović, rekavši da je ova izložba dokaz da se u malim sredinama kao što su Aleksinac i Prokuplje odvija kulturni život visokog umetničkog kvaliteta.

Izložbu je otvorio direktor Kulturnog centra Aleksinac Borislav Jovanović. On je rekao da ovo Udruženje okuplja akademske slikare, ali i druge, koji svojim radom obogaćuju kulturni život ove varoši.

– Ova izložba je žirirana, što znači da su dela izabrana iz velike ponude aleksinačkih slikara. Ona je kružna i svoje putovanje će od Aleksinca, Niša i Prokuplja nastaviti širom Srbije – objasnio je Jovanović i dodao da ovo nije prvo druženje aleksinačkih slikara sa prokupačkom publikom i izrazio nadu da će se ono nastaviti uzvratnom posetom.

On je još dodao da su slikari iz Aleksinca prisutni na likovnoj sceni Srbije ali i van granica naše zemlje i da su dela autora iz ovog Udruženja prepoznatljiva i nose svoj pečat.

Umetnike iz Aleksinca u galeriji „Fil – Art“ pozdravio je i prokupački umetnik Čedomir Ristić rekavši da je Aleksinac mali grad u kome živi likovna umetnost i koji je poznat po dve likovne kolonije koje se organizuju u manastiru „Lipovac“

– Naša saradnja je dugogodišnja a postajala je i u najtežim vremenima za sve nas, u vreme NATO bombardovanja 1999. godine, kada su prokupački stvaraoci izlagali u Aleksincu – podsetio je Ristić.

U galeriji „Fil – Art“ izloženo je 35 slika a svaki rad predstavlja autorski zapis likovnog i duhovnog stanja autora a sve zajedno one predstavljaju celinu likovnog sadržaja grada Aleksinca.

Na otvaranju izložbe u galeriji „Fil -Art“ okupio se veliki broj prokupačkih likovnih stvaralaca ali i drugih umetnika.


# slike Centar za kulturu i umetnost NATO Prokuplje izložba Borislav Jovanović Ivan Matejević Ulua
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima