Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zakucavanje

rss

12.06.2014. tekst: Rajko Nedić

Nedelju dana posle mučkog napada na beogradskog novinara Dejana Anđusa gostovao sam u njegovoj emisiji "Sport plus". Video sam rezultate duboke "obrade" lica koje mu je "stručno", u šest poteza, "sredio" predsednik Košarkaškog kluba "Crvena zvezda" i dugogodišnji društveno-političko-sportski radnik Nebojša Čović.

Zakucavanje

Razlog mog gostovanja je podrška pretučenom kolegi... U moje ime i ime cele redakcije Naših novina.

Jer ovako možemo svi da prođemo. Ali još uvek nismo svesni šta može da se dogodi ako se nekom moćniku ne dopadne ono što izgovorite ili napišete...

Noć, klasična sačekuša sa sve džipom, radila je i "trenerka"... Izgleda da u ovom slučaju i nije bilo potrebe za maskiranjem...Poruka napadača je jasna i strašna. I nije namenjena samo novinarima, nego i svim građanima ove zemlje. Napadač šalje dve poruke. Jednu da je toliko moćan da uzima pravdu u svoje ruke. Nije mu se svidelo šta je čuo o njegovom liku i delu, seo je u džip i u neko doba noći brutalno se obračunao s novinarom. Misli da je jači od zakona, ubeđen je da mu niko ništa ne može... Druga poruka još je gora. Iako je godinama deo srpskog društveno-političkog sistema bilo kao pozicija ili opozicija, on ne veruje da može isterati pravdu ukoliko novinara tuži jer smatra da iznosi neistinu i da ga je klevetao. Znači, ne veruje u pravosudni sistem i državu. Ne veruje da će imati pravično suđenje. Imao je dovoljno vremena da razmisli o tome dok se iz Železnika kretao prema Novom Beogradu.

Ovako ponašanje nekadašnjeg gradonačelnika Beograda i nosioca nekoliko visokih državnih funkcija, učesnika u brojnim važnim istorijskim događajima u našoj zemlji u poslednje dve decenije samo je potvrdilo žalosno stanje u kojem se nalazi Srbija.

Kako je moguće da predsednik košarkaškog kluba, javna ličnost, intelektualac sme da pomisli da je jači od zakona?

Žalosno je što u klubu i košarkaškom i fudbalskom niko nije reagovao, ali razumljivo je jer znamo kakav je tek tamo raspad sistema. Možemo da zamislimo šta bi se dogodilo da je u nekoj drugoj zemlji predsednik kluba tako postupio. Ali ni ovo nije kraj. Zbog osnovane sumnje da je blizak sa Dejanom Anđusom jer često gostuje u njegovoj emisiji, ekspresno je smenjen trener Zvezdinog podmlatka Dragan Jakovljević. Čovek koji je s klincima doneo titulu na Mali Kalemegdan, učestvovao u stvaranju juniorskog tima koji je aktuelni prvak Evrope i upravo potekao sa ovih zidin, dobio je šut-kartu.. Ako je za utehu, nije mu saopšteno usmeno, iz džipa...

Dejan Anđus

Ostaje nada da će posle podizanja krivične prijave protiv Čovića, novinarima, ali i građanima, biti poslata ona prava poruka, na koju smo gotovo zaboravili. Da je zakon isti i da važi sa sve.


Rajko Nedić


# Rajko Nedić Dejan Anđus Nebojša Čović Dragan Jakovljević
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima