Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Закуцавање

rss

12.06.2014. текст: Рајко Недић

Недељу дана после мучког напада на београдског новинара Дејана Анђуса гостовао сам у његовој емисији "Спорт плус". Видео сам резултате дубоке "обраде" лица које му је "стручно", у шест потеза, "средио" председник Кошаркашког клуба "Црвена звезда" и дугогодишњи друштвено-политичко-спортски радник Небојша Човић.

Закуцавање

Разлог мог гостовања је подршка претученом колеги... У моје име и име целе редакције Наших новина.

Јер овако можемо сви да прођемо. Али још увек нисмо свесни шта може да се догоди ако се неком моћнику не допадне оно што изговорите или напишете...

Ноћ, класична сачекуша са све џипом, радила је и "тренерка"... Изгледа да у овом случају и није било потребе за маскирањем...Порука нападача је јасна и страшна. И није намењена само новинарима, него и свим грађанима ове земље. Нападач шаље две поруке. Једну да је толико моћан да узима правду у своје руке. Није му се свидело шта је чуо о његовом лику и делу, сео је у џип и у неко доба ноћи брутално се обрачунао с новинаром. Мисли да је јачи од закона, убеђен је да му нико ништа не може... Друга порука још је гора. Иако је годинама део српског друштвено-политичког система било као позиција или опозиција, он не верује да може истерати правду уколико новинара тужи јер сматра да износи неистину и да га је клеветао. Значи, не верује у правосудни систем и државу. Не верује да ће имати правично суђење. Имао је довољно времена да размисли о томе док се из Железника кретао према Новом Београду.

Овако понашање некадашњег градоначелника Београда и носиоца неколико високих државних функција, учесника у бројним важним историјским догађајима у нашој земљи у последње две деценије само је потврдило жалосно стање у којем се налази Србија.

Како је могуће да председник кошаркашког клуба, јавна личност, интелектуалац сме да помисли да је јачи од закона?

Жалосно је што у клубу и кошаркашком и фудбалском нико није реаговао, али разумљиво је јер знамо какав је тек тамо распад система. Можемо да замислимо шта би се догодило да је у некој другој земљи председник клуба тако поступио. Али ни ово није крај. Због основане сумње да је близак са Дејаном Анђусом јер често гостује у његовој емисији, експресно је смењен тренер Звездиног подмлатка Драган Јаковљевић. Човек који је с клинцима донео титулу на Мали Калемегдан, учествовао у стварању јуниорског тима који је актуелни првак Европе и управо потекао са ових зидин, добио је шут-карту.. Ако је за утеху, није му саопштено усмено, из џипа...

Дејан Анђус

Остаје нада да ће после подизања кривичне пријаве против Човића, новинарима, али и грађанима, бити послата она права порука, на коју смо готово заборавили. Да је закон исти и да важи са све.


Рајко Недић


# Рајко Недић Дејан Анђус Небојша Човић Драган Јаковљевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима