Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Šešelj uskoro na slobodi

rss

23.01.2014. D. Ostojić

Ovu vest nam je poverila Vjerica Radeta, funkcioner SRS-a. Niz zanimljivih detalja o politici Šešelja, Vučića i Nikolića možete saznati ukoliko pročitate intervju do kraja.

Šešelj uskoro na slobodi

Poštovana g. Radeta, recite nam kakvo je zdravlje dr Šešelja?

Posle operacije u kojoj mu je zbog dijagnostikovanog raka odstranjeno 30 cm debelog creva i limfni čvorovi, za koje je naknadno utvrđeno da su bili zahvaćeni metastazama Šešelju je određena hemoterapija koja će trajati šest meseci.
Hemoterapija još nije počela, ali se očekuje ovih dana. Predsednik se inače dobro oseća i u razgovoru se preterano ne bavi zdravstvenim stanjem. Prioritet su mu beogradski i eventualno parlamentarni izbori i priprema Stranke za te izbore.


Skoro ste došli iz Haga, imate li jasnu sliku šta tribunal planira sa slučajem dr Vojislav Šešelj?

Da, bila sam sa Nemanjom Šarovićem u poseti predsedniku. Imali  smo dva dana na raspolaganju i uglavnom smo razgovarali o stranačkim stvarima, političkoj situaciji i naravno privatnim stvarima, s obzirom da smo Šešelj i ja prijatelji više od trideset godina. Pošto smo bili u privatno poseti o predmetu nismo ni razgovarali, jer se razgovor sluša.


Kada najranije možemo očekivati da Šešelj bude u Srbiji?

Teško je odgovoriti na to pitanje. On je politički pritvorenik i da nije tako nikada ne bi ni bila podignuta optužnica protiv njega. Činjenica je da je on pobedio Haški tribunal, bez obzira na presudu koju će u Tribunalu doneti. Šešelj je uložio žalbu na odluku da mu se postupak nastavi sa novim sudijom i tražio ili da se postupak obustavi i on pusti na slobodu, ili da postupak počne iz početka. Tužilaštvo je uložilo prigovor na ovu žalbu, mi pripremamo repliku na prigovor i posle toga mora biti doneta odluka. Kakva, videćemo, ali se nadamo da neće potpuno pogaziti međunarodno pravo i da će nam se predsednik uskoro pridružiti u otadžbini.


Žestoki ste kritičar SNS-a, možete li nam reće 3 najveće greške aktuelne vlasti?

Osnovna greška je izdajnička podanička politika prema SAD-u i EU i odatle slede sve druge greške. Predaja Kosova i Metohije u šiptarske ruke je sigurno najveća izdaja u istoriji Srbije, Vučićeva takozvana borba protiv korupcije i kriminala je predstava za javnost zato što je selektivna. Svoje finansijere poput Stanka Subotića skida sa poternice, neka hapšenja najavi pa posle ni reči o tome, verovatno posle dobrog "poravnanja", kadrovi koje postavlja su uglavnom sa sumnjivim diplomama, što je takođe korupcija, ali o tome se ćuti. Ekonomska situacija je nikad gora, najavljuju se otkazi za više od sto hiljada ljudi, poskupljenja su svakodnevna, plate i penzije su realno obezvređene...Jednostavno ništa pozitivno nisu uradili, naprotiv.

Aleksandar Vučić je bio osoba os najvećeg Šešeljevog poverenja, iz Vašeg ugla, da li je bilo načina da se rascep u SRS-u izbegne?,

Vučić je bio Generalni sekretar i dobro je to radio dok nije pao pod uticaj zapada i Borisa Tadića koji je nedavno i priznao da je učestvovao u stvaranju SNS- a. Srpska radikalna stranka je smetala na takozvanom evropskom putu Srbije i sve
domaće i strane službe su radile na razbijanju Stranke. Nije im pošlo za rukom da nas spolja unište pa su našli Nikolića i Vučića koji su,pokazalo se, lakomi na pare i iskoristili su ih. U pitanju je ogroman novac koji su dobili za izdaju ideologije, predsednika i Stranke. Na sreću, nisu u u potpunosti uspeli u svom naumu. Mi i dalje postojimo, iako pod neviđenom medijskom blokadom uspevamo da obilazeći Srbiju da skrećemo pažnju na pogubnost politike aktuelnog režima.
Uvereni smo da ćemo se vratiti na mesto koje srpskim radikalima realno pripada u našem društvu. 6. Da li ste u poslednjih 18 meseci sreli negde Vučića ili Tomu Nikolića?


Kako se Vaše dojučerašnje kolege iz SNS-a ponašaju kad Vas vide?

Vučića nikada nisam srela, Nikolića sam viđala u Parlamentu, ali nikada ni reč nismo progovorili. Oni su za mene bivši ljudi i sa takvima nemam o čemu da razgovaram. Nisu dostojni ni pozdrava nijednog časnog radikala.


Vučića njegovi oponenti često kritikuju da je podlegao preteranom doživljaju moći, zameraju mu što nosi skupu garderobu a spominju da je skoro kupio kuću po basnoslovnoj ceni. Kakva su Vaša saznanja o svemu tome?

Vučić se skupo prodao i verovatno"uživa" u svom bogatstvu. Nas ne interesuje njegov lični život već život građana Srbije koje će Vučićeva politika odvesti u propast.


U javnosti se često čuje da su Vučić i Miodrag Rakić dobri prijatelji. Da li ste imali takva saznanja, o njihovom prijateljstvu dok je Vučič bio gen. sekretar SRS-a?

Vučić je te veze krio, kad smo počeli da sumnjamo on je već uveliko bio u svom prljavom poslu. Danas se hvali prijateljstvom sa Mikijem Rakićem, a nekada je javno govorio da je on američki čovek i da on vedri i oblači u Srbiji. Sada ga je očigledno on u tome nasledio.


Radikali su uvek bili dobro obavešteni, recite nam odakle naprednjacima a pre svega Vučiću ovako prisni poslovni odnosi sa bogatim arapima?

Odgovor na ovo pitanje Vučić je jednog dana morati da da državnom tužiocu. Ti, kako kaže, njegovi prijatelji očigledno imaju svoj interes da budu prisutni u Srbiji i verovatno su oni pronašli Vučića zato što znaju da mogu da
ga kupe. Pravo pitanje je kako on bez javnog tendera svojim prijateljima daje JAT, 70 hektara zemljišta u centru Beograda i ko zna šta još.


Aktuelna tema je rešavanje pitanje Ćuruvijinog ubistva. Šešelj je te podatke prvi izneo. Kakav je Vaš komentar na sve ovo što se dešava oko pronalaženja Ćuruvijinog ubistva. Zašto je baš sad pokrenut taj slučaj?

Šešelj je još 2002. godine izneo podatke koji su se danas pojavili. Ako je Vučić iskren u nameri da ovaj slučaj do kraja rasvetli moraće i da naloži nadležnim službama da utvrde koji je bio interes svih režima od 2002. godine da ništa ne preduzimaju u ovom slučaju.

 

Komentara: 0


# SRS Aleksandar Vučić intervju Vojislav Šešelj Vjerica Radeta izbori Hag Miodrag Rakić
@SRS_info @avucic @


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima