Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ovakvo letovanje penzioneri Aleksinca nisu platili, a ni zaslužili

rss

09.09.2019. Aleksinac.net

Redakciji portala Aleksinac.net javili su se nezadovoljni penzioneri koji se osećaju prevarenim zbog aranžmana letovanja koje su platili Savezu penzionera, a dobili nešto sasvim drugo.

Ovakvo letovanje penzioneri Aleksinca nisu platili, a ni zaslužili

Pismo čitatelja prenosimo u celini:

Kao član Saveza penzionera Srbije, udruženja penzionera Opštine Aleksinac, prijavio sam se za letovanje na moru početkom ove godine. Tada mi je blagajnica udruženja saopštila da se letuje u mestu Đenovići blizu Herceg Novog, u hotelu "Beli anđeo", koji se nalazi pored mora i da to mogu da pogledam na internetu. Pre nego što sam uplatio polovinu od iznosa za 6 punih pansiona u iznosu od 120 eura uverio sam se preko interneta da taj hotel i postoji.

Uplatio sam ostatak iznosa, kao i iznos od 4500 dinara za prevoz. Tada sam dobio i brojeve sedišta koji su bili u zadnjem delu autobusa iako sam se prijavio među prvima, ali to mi tada nije smetalo.

29. avgusta 2019. godine trebali smo da krenemo u 20,00 časova sa stare autobuske stanice. Ja, kao i ostali putnici, a bilo nas je oko 70 došli smo oko 19,30 časova, čekajući autobus. Autobus firme "Mar- Trans" i kombi dolaze u 20,05 i počinje naše mučno putovanje, a još mučnije letovanje.
Vozač parkira, otvara boksove i puši ispred autobusa, a mi utovaramo stvari, meni to i nije problem, ali bilo je starijih, bolesnih ljudi koji to nisu mogli pa smo mi to složili i već tada videli kakav će biti odnos prema nama.

Onda ulaz i svađe oko sedišta, a blagajnica udruženja penzione koja je davala brojeve dolazi oko 20,15 časova i sa svojim prijateljicama i zauzima prednja sedišta u autobusu.

Nakon toga krećemo i vozač, za koga kasnije saznajem da ima neku agenciju i da nam je on ustvari vođa puta, saopštava da svraćamo u manastir Ostrog i da na stižemo za večru (kod plaćanja saopšteno nam je da počinjemo sa ručkom). I onda usput mrcvarenje, sa čestim stajanjem samo njima znanim. U autobusu klima lepo radi samo napred, a pozadi samo kad se pobunimo, pa zamislite takvo putovanje koje je trajalo skoro 24 časa. Svraćamo na Ostrog, tu nam pokupljaju po 1 euro za ulazak, i ako mi nakon toga plaćamo po 1 euro za vožnju kombijem do manastira i sve gore kako treba.

Nakon toga krećemo preko Sutomora duž obale i stižemo u Đenoviće u popodnevnim časovima. Zaustavljamo se na nekom parkingu i tu nam kažu da uzmemo stvari jer autobus ne može dole, i tu počinje prozivka i shvatam da smo mi po privatnim kućama, blagajnica udruženja se pravi luda, a ovaj nazovi vodič daje neka nebulozna objašpnjenja.

Vidim da od hotela nema ništa za mnoge od nas, a ja kakve sam sreće zapadne me potkrovlje (tavan) sa lamperijom na kosom krovu i prozorčić kao puškarnica na krovu, a penješ se metalnim stepenicama jer je potkrovlje na trećem spratu. Jedino je more blizu.

U hotelu "Beli anđeo" smeštena je blagajnica sa svojom svitom iz prednjeg dela autobusa. Ishrana je bila u tom objektu Beli anđeo koji je nekima od nas bio udaljen nešto manje od kilometra, ali posle saznajem bilo je i onih koji su sa operisanim kukovima i drugim bolestima bili smešteni i dalje, tako da su ujutru silazili i ostajali čitav dan na plaži pored restorana da po vrućini nebi pešačili.

Ishrana je bila u pomenutom restoranu, u kome usluga, čistoća i hrana, više ličila na neka stare šoferske krčme. Osoblje je neljubazno, stolnjake smo često sami istresali, a kvalitet hrane loš i količinski nedovoljan.

Onda nam dolaze i prikupljaju po 3 eura i lična dokumenta da bi nam prijavili boravak, iako to uvek radi agencija, i još nas ubeđuju da nam čine jer nas prijavljuju samo 3 dana i naravno nema priznanice.

Zadnjeg dana smo bili primorani da iznesemo stvari posle doručka i da onda do polaska posle ručka oko 14,00 časova ostanemo na plaži sa ručnim prtljagom.

U povratku svraćamo u Kotor, a onda opet idemo preko Sutomora gde uzimamo neke koji su tamo letovali i nastavljamo put Aleksinca u koji stižemo oko 06,00 časova 6. septembra 2019. godine.

Penzioneri za svoje aranžmane nisu dobijali ugovore kao ni priznanice.

Komentara: 4


# Aleksinac penzioneri letovanje
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+20) (-)

  bane 09.09.2019.
  ovo je stvarno sramota, ali to rukovotstvo udruženja penzionera Aleksinca teško može da pročita jer oni još koriste pisaću mašinu.

 • (+16) (-)

  nislija 09.09.2019.
  Po poslednjoj recenici se sve vidi. Ako nema ugovora prilikom samog placanja, begaj koliko te noge nose. Naravno ni ovo nije 100% sigurno, ali makar covek odmah moze da uoci da se nesto mulja i da nece biti putovanje kako treba.

 • (+7) (-)

  Kalimero 10.09.2019.
  Mnogi penzioneri nisu bili obavesteni o letovanju...

 • (+5) (-1)

  Okupacija u 36 poglavlja. 14.09.2019.
  Umiru mlade zene ,porodilje,Bebe,Niko odgovoran,istraga nijen nasla proceduralne greske u lecenju a neko se brine sto zavrnuli penzionere...Alo, da li narod shvata gde zivi? tamni vilajet,kasaba, drzavom spartaju vozila okupacionih snaga bez ikakve kontorle po ugovoru koji je neko potpisao I ? Oko cega se brinemo?Da li ce biti povisice 5%ili 7%? Braco moja draga.Da ste mi zivi I zdravi...


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}