Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kod Aleksinca otkriveno veliko nalazište bitkoina

rss

13.12.2017. Njuz net, Aleksinac net

Gotovo cela Srbija leži na ogromnom nalazištu bitkoina, a posebne naslage su pronađene u rejonu Aleksinačkih rudnika, potvrdila su istraživanja Rudarsko-geološkog fakulteta.

Kod Aleksinca otkriveno veliko nalazište bitkoina

Stručnjaci sa RGF-a otkrili su ogromnu bitkoin žilu koja se pruža kroz kompjutere u celoj zemlji, a za eksploataciju su zainteresovani, između ostalih, i Rusi Amerikanci i Kanađani.

– Iskopavanje bitkoina bi moglo da počne već sutra, ali Srbija za to nema dovoljno sredstava. Zato će najverovatnije ova rudna bogatstva biti data na koncesiju ponuđaču koji na raspolaganju ima najviše kompjutera za iskopavanje, a Srbija će od svakog bitkoina dobiti određeni procenat – izjavio je Tomislav Đerić, jedan od stručnjaka koji je učestvovao u istraživanju.

Zadovoljstvo ovakvim otkrićem ne kriju ni u Aleksinačkoj opštini, posebno nakon nedavnog misterioznog nestanka rezervi uljnih škriljaca.

- Velika ležišta bitkoina predstavljaju ogroman kapital naše opštine i nadamo se da ćemo uz podršku Vlade Republike Srbije uspeti da otvorimo nove jame za eksploataciju kriptovaluta na Aleksinačkom Rudniku. Privlačenje investicija je nešto na čemu konstantno radimo kako bi zaposlili i stanovnike opštine čija egzistencija ne zavisi od lajtkoina i eternijuma, kaže predsednik opštine Grujica Stanković.

I aleksinačka opozicija nije ravnodušna prema eksploataciji bitkoina.

- Imperativ razvoja opštine jeste otvaranje Rudnika bitkoina u Aleksincu. Naglašavam da kad ovo kažem mislim na rudnik podzemne eksploatacije, a ne rudnik lajtkoina. Mislim da bi čelni ljudi opštine Aleksinac trebali da iskoriste aktuelnu situaciju u okviru koje je predsednik države iz redova SNS-a, a nadležni ministar iz redova SPS-a kako bi se rudnik bitkoina otvorio u najkraćem mogućem roku. To bi trebalo da bude državni projekat, jer nemojte da zaboravimo da su aleksinački rudari jedni od najefikasnijih u sistemu kopanja kriptovaluta. I javno kažem, biću prvi koji će u skupštini opštine Aleksinac podržati sve odluke koje treba doneti, kako bi se rudnik otvorio. To je pitanje budućnosti, a ne stranačko pitanje, kaže predsednik aleksinačkih demokrata Boban Dimić.

Iz lokalne samouprave poručuju da su već sklopljeni ugovori za nabavku savremenih 486 računara i VGA grafičkih kartica, kako bi spremno dočekali  zaiteresovane iz celog sveta.

tekst je satiričnog karaktera

Komentara: 5


# predsednik opštine Njuz kriptovaluta
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-29)

  Elektra13 13.12.2017.
  Ovoliko gluposti u jednom tekstu odavno nisam pročitao ali kakvo nam je novinarstvo nije za čuđenje.

 • (+13) (-1)

  Mišel Nur 14.12.2017.
  Svaka čast za ovu vest. Čitam i pitam se ko je ovde lud, da li vi što pišete ili mi koji bi trebali da poverujemo u sve to. Sve dok na kraju ne pročitah da je napisano u satiričnom kontekstu. Mene ste prevarili. :)

 • (+13) (-7)

  srdjan 16.12.2017.
  satira je jedno gluposti su drugo

 • (+22) (-1)

  Radoje Domanović 18.12.2017.
  Ako ne razumeš satiru, onda si glup. Eto i logike.

 • (+4) (-1)

  dule 06.02.2018.
  Sada znamo zasto je poceo da pada bitcoin


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima