Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Код Алексинца откривено велико налазиште биткоина

rss

13.12.2017. Њуз нет, Алексинац нет

Готово цела Србија лежи на огромном налазишту биткоина, а посебне наслаге су пронађене у рејону Алексиначких рудника, потврдила су истраживања Рударско-геолошког факултета.

Код Алексинца откривено велико налазиште биткоина

Стручњаци са РГФ-а открили су огромну биткоин жилу која се пружа кроз компјутере у целој земљи, а за експлоатацију су заинтересовани, између осталих, и Руси Американци и Канађани.

– Ископавање биткоина би могло да почне већ сутра, али Србија за то нема довољно средстава. Зато ће највероватније ова рудна богатства бити дата на концесију понуђачу који на располагању има највише компјутера за ископавање, а Србија ће од сваког биткоина добити одређени проценат – изјавио је Томислав Ђерић, један од стручњака који је учествовао у истраживању.

Задовољство оваквим открићем не крију ни у Алексиначкој општини, посебно након недавног мистериозног нестанка резерви уљних шкриљаца.

- Велика лежишта биткоина представљају огроман капитал наше општине и надамо се да ћемо уз подршку Владе Републике Србије успети да отворимо нове јаме за експлоатацију криптовалута на Алексиначком Руднику. Привлачење инвестиција је нешто на чему константно радимо како би запослили и становнике општине чија егзистенција не зависи од лајткоина и етернијума, каже председник општине Грујица Станковић.

И алексиначка опозиција није равнодушна према експлоатацији биткоина.

- Императив развоја општине јесте отварање Рудника биткоина у Алексинцу. Наглашавам да кад ово кажем мислим на рудник подземне експлоатације, а не рудник лајткоина. Мислим да би челни људи општине Алексинац требали да искористе актуелну ситуацију у оквиру које је председник државе из редова СНС-а, а надлежни министар из редова СПС-а како би се рудник биткоина отворио у најкраћем могућем року. То би требало да буде државни пројекат, јер немојте да заборавимо да су алексиначки рудари једни од најефикаснијих у систему копања криптовалута. И јавно кажем, бићу први који ће у скупштини општине Алексинац подржати све одлуке које треба донети, како би се рудник отворио. То је питање будућности, а не страначко питање, каже председник алексиначких демократа Бобан Димић.

Из локалне самоуправе поручују да су већ склопљени уговори за набавку савремених 486 рачунара и ВГА графичких картица, како би спремно дочекали  заитересоване из целог света.

текст је сатиричног карактера

Коментара: 5


# председник општине Њуз криптовалута
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-29)

  Elektra13 13.12.2017.
  Ovoliko gluposti u jednom tekstu odavno nisam pročitao ali kakvo nam je novinarstvo nije za čuđenje.

 • (+13) (-1)

  Mišel Nur 14.12.2017.
  Svaka čast za ovu vest. Čitam i pitam se ko je ovde lud, da li vi što pišete ili mi koji bi trebali da poverujemo u sve to. Sve dok na kraju ne pročitah da je napisano u satiričnom kontekstu. Mene ste prevarili. :)

 • (+13) (-7)

  srdjan 16.12.2017.
  satira je jedno gluposti su drugo

 • (+22) (-1)

  Radoje Domanović 18.12.2017.
  Ako ne razumeš satiru, onda si glup. Eto i logike.

 • (+4) (-1)

  dule 06.02.2018.
  Sada znamo zasto je poceo da pada bitcoin


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима