Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ko je zapravo "donirao" svetiljke Aleksinčanima, budžet ili SNS?

rss

22.07.2014. D. Ostojić

Verovali ili ne čitam sve propagandne novine svih stranaka. Tako da redovno pratim i Informator SNS-a. U zadnjem broju naiđem na zanimljiv tekst.

Ko je zapravo "donirao" svetiljke Aleksinčanima, budžet ili SNS?

Citiram:

"Javno komunalno preduzeće KOMUNALNE USLUGE postavilo je 21 svetiljku u centru grada, na šetalištu u glavnoj ulici. Prema rečima direktora Budimira Markovića (SNS) reč je o donaciji ovog preduzeća gradu."

I zapanjim se. Haj'mo redom!

1. Da li je JKP Komunalne usluge doniralo svetiljke iz džepa direktora firme, ili nekog sponzora ili donatora, ili parama koje su Komunalne usluge dobile iz budžeta opštine?

2. Da li je Budimir Marković obezbedio usluge samo za članove SNS-a, ili pod tim svetlom mogu da se osvetle i oni koji nisu glasali za SNS?

Šta je poenta ovih pitanja?

Prvo, kada neko preuzme neku funkciju u gradu, iz bilo koje stranke da je došao, on treba da radi za grad, i građane nevezano kojoj partiji pripadaju građani tog grada ili opštine.

Drugo, kada se kaže da je nešto donacija ili poklon, to bi trebalo da znači da je plaćeno parama koje nisu iz opštinskog budžeta. Ako je nešto plaćeno parama opštinskog budžeta to ne može biti donacija. Zamislite kad bi jedan nastavnik rekao, evo cele školske godine sam donirao preko 200 radnih dana mojim đacima, ili sudija da kaže evo donirao sam presude u 120 predmeta ove godine.

Treće, treba obratiti pažnju šta je stranačka funkcija, a šta javna funkcija. Ako ste direktor nekog preduzeća, vi ste direktor za sve građane tog grada, i ne bi trebalo svoje direktorske aktivnosti predstavljati u stranačkom časopisu. Jedno su stranačke aktivnosti, kao što su tribine, podele letaka, deljenje propagandnog materijala, a drugo su aktivnosti javne funkcije, poput sklapanja ugovora, obezbeđivanje povoljnih kredita ili postavljanje uličnih svetiljki.

I četvrto, bez obzira na sve navedene kritike, potpuno iskren sam kada kažem da je svetlo koje je instalirano zaista dobro. Aleksinac po prvi put ima jedno dobro ulično osvetljenje u glavnoj ulici.

 

Komentara: 6


# SNS Budimir Marković Dušan Ostojić Komunalne usluge JP Komunalne usluge JP
@sns_aleksinac @zubarcina @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+4) (-21)

  Ostojicu odgovori na pitanje 22.07.2014.
  To i jeste donacija, posto Direkcija finansira zamenu ulicne rasvete, posto nisu obezbedili sredstva, Kumunalne uluge su iz svog budzeta zamenili. Uostalom sve pare koje se trose su pare gradjana...Ne vidim kakvu sad senzaciju zelis da napravis. Podseti me Dusane, jel tvoji partiski prijatelji donirali aleksincanima zatvaranje i privatizaciju ALPOSA i BETONJERKE, da te cujem sad ?to je tvoja stranka DS

 • (+25) (-3)

  perkan 23.07.2014.
  Hvala naprednjacima za DONACIJU PLATOA kod doma kulture, donaciju KLOZETA u opštini, 10-tak automobila, a ne zna se koji je bolji.
  Hvala im za donaciju Grameru od pat miliona evra, hvala im za klizalište i heklane kupaće kostime.
  Hvala im za donaciju saobraćajnom institutu, koji nam reši probleme parkiranja u gradu...
  Ali, nemojte više, ko Boga vas molim... ne donirajte MOJE pare!!!

 • (+20) (-2)

  Strasno 23.07.2014.
  napredno smo poceli, komunalno menja sijalice, direkcija kupi smece i sahranjuje, otis naplacuje vodu. Strasno, ali sta ocekivati od ovakovih potencijala. A mozda su i oni citali vebera kao i veliki vodja mekog srca.

 • (+19) (-2)

  Koje 23.07.2014.
  Ovo postaje bolesno. Sta li cemo jos da vidimo.

 • (+15) (-1)

  Ne razumem 23.07.2014.
  Zasto se bunite,kada nam to nas''uspesni direktor'',BUDA samo dokazuje da je zaista zasluzio bonus,koji nije(citaj,verovatno jeste) dobio.
  Covek je uspesan,pametan, ljubazan,vredan...promenio nekoliko polit.stranaka,ali to po potrebi,kad mu se obratis toliko je ljubazan da odmah zazalis sto si to uradio,vredno obilazi svakog dana sve kafice u glav.ulici...napredovao od cuvara groblja do ''uspesnog''direktora. PA SVAKA MU CAST.
  Asijalice nam je stavio da nocu vidimo gde gazimo,jer su ulice pune djubreta,pa da ne ugazimo u...nesto...
  Eto,a vi se jos i bunite.Sada ce se to djubre mnogo bolje videti,tako da ce BUDA ponovo biti kandidat za uspesnog direk.i naravno ''malog''bonusa.
  Ali,ne brinite,sve se to ''nasi celnici''lepo dogovore u nekom od kafica....a sto se OTIS-a tice,to sto nam nude heklane kupace kostime,to nam se bas i slaze uz standard..uskoro cemo i goli da setamo

 • (+8) (-4)

  otpor 23.07.2014.
  Pa da li više imaju obraza zaista.Pa kako vas bre nije sramota da za vasu bahatost i nesposobnost okrivljujete Ds?Za vas su oni doktori nauka barem su bolji bili i vise uradili!Vi da budete jos 100god.na vlasti ima napadate Ds.jer drugo i neznate da radite a bolje bi vam bilo da odete u istoriju


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima