Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kakav je čovek bio "Bata Mile" - tako Mandu pamte u Kulini

rss

19.06.2016.

Povodom iznenadne smrti velikog srpskog glumca Milorada Mandića Mande, našoj redakciji se javio Dragoljub Marković Gidra, nekadašnji direktor Doma za smeštaj odraslih lica „Kulina“, sa zanimljivom pričom o nedavno preminulom glumcu.

Kakav je čovek bio "Bata Mile" - tako Mandu pamte u Kulini

Veoma me je potresla iznenadna smrt velikog i pre svega narodnog čoveka i glumca. Osećam potrebu da u javnosti ispričam kakva je ljudina bio Milorad.

Dom u Kulini je 2010 godine u leto po prvi put organizovao manifestaciju „Veselo Kulturno leto“ na kojoj učestvuju razni domovi iz Srbije sa svojim korisnicima koji setakmiče u raznim sportskim disciplinama.

Velika želja svih korisnika i radnika doma u Kulini je bila da Milorad Mandić Manda bude promoter ove akcije i lično se pojavi na otvaranju ove manifestacije. Naravno, Manda je to prihvatio sa zadovoljstvom i tog 26. avgusta se pojavio u sportskom centru ustanove, izveo početni udarac na centru igrališta i otvorio manifestaciju.

Njegova plemenita duša, osmeh i dobrota koja se tada ogledala u liku tada „Bata Mile“ iz tada aktuelne TV serije „Selo gori, a baba se češlja“ izmamila je dečje osmehe, sreću i zadovoljstvo kako kod takmičara, tako i kod svih prisutnih na samoj manifestaciji.

Manda je tada obećao da će da organizuje akciju i prikupi novac putem donatorstva za jedno „sanitetsko“ vozilo koje je bilo preko potrebno korisnicima naše ustanove. Tako je i bilo, obećanje je ispunjeno tri meseca posle prvog „Kulinskog leta“.

Eto, takav je bio naš Manda, ili Milašin. Još ne mogu da verujem da ga više nema. Voleo je namerno da me zove po nadimku „Gidra“, jer sam ga podsećao na njegovog velikog kolegu i idola, koji je takođe odavno napustio „daske koje život znače“.

Sada, kada ga više nema, uvideo sam da je stvarno bio ljudina. Bio je glumac koga su podjednako voleli i deca i odrasli.

Nažalost, otiš'o je u večnost prerano i nepravedno.

Dragoljub Marković Gidra

Komentara: 0


# Dragoljub Marković In memoriam Dom Kulina Milorad Mandić Manda kulturno leto
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima