Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Какав је човек био "Бата Миле" - тако Манду памте у Кулини

rss

19.06.2016.

Поводом изненадне смрти великог српског глумца Милорада Мандића Манде, нашој редакцији се јавио Драгољуб Марковић Гидра, некадашњи директор Дома за смештај одраслих лица „Кулина“, са занимљивом причом о недавно преминулом глумцу.

Какав је човек био "Бата Миле" - тако Манду памте у Кулини

Веома ме је потресла изненадна смрт великог и пре свега народног човека и глумца. Осећам потребу да у јавности испричам каква је људина био Милорад.

Дом у Кулини је 2010 године у лето по први пут организовао манифестацију „Весело Културно лето“ на којој учествују разни домови из Србије са својим корисницима који сетакмиче у разним спортским дисциплинама.

Велика жеља свих корисника и радника дома у Кулини је била да Милорад Мандић Манда буде промотер ове акције и лично се појави на отварању ове манифестације. Наравно, Манда је то прихватио са задовољством и тог 26. августа се појавио у спортском центру установе, извео почетни ударац на центру игралишта и отворио манифестацију.

Његова племенита душа, осмех и доброта која се тада огледала у лику тада „Бата Миле“ из тада актуелне ТВ серије „Село гори, а баба се чешља“ измамила је дечје осмехе, срећу и задовољство како код такмичара, тако и код свих присутних на самој манифестацији.

Манда је тада обећао да ће да организује акцију и прикупи новац путем донаторства за једно „санитетско“ возило које је било преко потребно корисницима наше установе. Тако је и било, обећање је испуњено три месеца после првог „Кулинског лета“.

Ето, такав је био наш Манда, или Милашин. Још не могу да верујем да га више нема. Волео је намерно да ме зове по надимку „Гидра“, јер сам га подсећао на његовог великог колегу и идола, који је такође одавно напустио „даске које живот значе“.

Сада, када га више нема, увидео сам да је стварно био људина. Био је глумац кога су подједнако волели и деца и одрасли.

Нажалост, отиш'о је у вечност прерано и неправедно.

Драгољуб Марковић Гидра


# Драгољуб Марковић In memoriam Дом Кулина Милорад Мандић Манда културно лето
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима