Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Izborna trka VI

rss

26.02.2014. Miodrag Tasić

Pratimo izborne aktivnosti velikana političke i društvene scene u Srbiji.
Da bi, je l' te, izabrali najboljeg od dobrih, koji će nas usrećiti u naredne četiri godine.

Izborna trka VI

Dođosmo do Liberalno- demokratske partije. Šef ove stranke zove se Čedomir Jovanović. Od milošte, Čeda. E, taj Čeda je izbačen iz Demokratske stranke i, naravno, formirao svoju partiju.Odatle ga niko više ne može isterati!

Za Čedu nikako se ne može reći "da to samo majka može da voli." Naprotiv. Voli ga nešto iznad 5% glasača. Tako da se Čeda uvek domogne Skupštine. A šta bi inače radio? Mislim, da nije političar. Čeda je studirao, pešačio do Beograda, fakultet u to vreme još nije završio, i prvo radno mesto posle čuvenog 5. oktobra bilo mu je potpredsednik Vlade. Doduše, ne baš Prvi potpredsednik, ali potpredsedničkoj funkciji u zube se ne gleda!

Ako nije diplomirao u međuvremenu, sada može. Neki fakultet u trendu, na oruk, na Pijuk, i padne diploma. Može i doktorat, ako ti je vlasnik univerziteta mentor!

Čeda Jovanović je političar kome ljudi mogu samo da zavide. Čovek ima para da se penje na vrhove Himalaja, da skija po švajcarskim mondenskim zimskim centrima, da se kupa u egzotičnim morima, usput da oblači najkvalitetnija odela... I to sve u državi u kojoj polovina stanovništva mora da brine o redovnoj ishrani, računima za struju i komunalije, i u kojoj se odeća i obuća uglavnom kupuje na buvljacima. Narode, ugledaj se na vođstvo Liberalno-demokratske partije!

Liberalizam je pokret za veće slobode. LDP stranku savetuje stara liberalka, Latinka Perović. Zbog svojih liberalnih stavova svojevremeno je smenjena sa funkcije sekretara Saveza komunista Srbije. Mada je u njeno, i u vreme ostalih "Liberala" u Srbiji  bilo najviše zabrana u kulturi. Pa čak i hapšenja!

Šteta što drugarica Perović neće da počastvuje srpsku Skupštinu svojim prisustvom u poslaničkim klupama. Pa da zajedno s Krkobabićima, Zaharijem Trnavčevićem i Mićunovićem formira gerontološki kružok i da konačno iskusni i sposobni zavladaju Srbijom. Kao u Kini pre tridesetak godina!

Izvesni Palma (nije greška, u Srbiji je Palma imenica muškog roda) prebacuje Čedi boravak u nekoj Šilerovoj ulici i traži da Čeda sedne na poligraf. Da se utvrdi kao istina, o tamo nekim beznačajnim stvarima. Taman posla. Srbima istina ne treba. Srbi nisu zreo narod i žele da čuju samo ono što im godi. Dakle, nova radna mesta, besplatno zdravstvo, školstvo, veći standard, borbu protiv kriminala, stop korupciji... Decenijama narod sluša istu priču, od istih glumaca, i uvek upali. Sad će da ga zaposli onaj ko je juče uništio privredu, prodao banke i fabrike, prezadužio zemlju. Znači, od istine bežati kao đavo od krsta. A Šiler je koliko znamo veliki pesnik. Romantičar. Svako ko boravi u Šilerovoj ulici i sam mora da je romantičar u duši. I umetnik, razume se. Takve stvari treba imati na umu 16. marta!

Miodrag Tasić
Miodrag Tasić

Komentara: 4


# Miodrag Tasić LDP Čedomir Jovanović
@ldp @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  miki 26.02.2014.
  Ceda je zavrsio fakultet i bio je odlican student. Nije korektno pisati neistine zbog NEZNANJA.

 • (+0) (-0)

  dragan 26.02.2014.
  Ceda je diplomirao dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, 1998. godine.Jovanović se već duže vreme bavi i ekstremnim sportovima: ronjenjem alpinizmom, paraglajdingom, ekstremnim skijanjem i padobranstvom.Ja licno nisam njegov pristalica ali pisati nesto bez cinjenica je suludo.

 • (+0) (-0)

  Marija 26.02.2014.
  Jel Tasić diplomirao na Harvardu? Svi znaju da on ima višu školu jedino ako pod stare dane nije diplomirao: Priština, Leposavić... pa danas svaka budala maše fakultetskom diplomom!

 • (+0) (-0)

  vucko 27.02.2014.
  sta hocete sposoban covek .vucko ga vise ne dira sad su prijatelji .


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima