Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pisma čitalaca: Kangoo jači od boksa

rss

11.06.2019.

Aleksinac je nekada bio grad rudara i grad boksa. Onaj ko je smeo da se spusti nekoliko stotina metara pod zemlju, smeo je i da se oproba u ringu, pretpostavljam, pa je tako i nastao bokserski klub „Rudar“ iz Aleksinca. I naši bokseri su pronosili ime našeg grada širom Srbije, Jugoslavije, ali i Evrope, na radost i uz ponos građana Aleksinca.

Foto: arhiva

Nekoliko godina ranije, ponovo je osnovan bokserski klub sa slavnim imenom i deca su opet pohrlila u boksersku dvoranu koju je BK velikodušno dobio od Opštine na korišćenje. Malo po malo, interesovanje za boks je, posle početne euforije opet splaslo, prostorije BK „Rudar“ su postale prljave i zapuštene, sve dok mala grupa entuzijasta nije rešila da pomogne klubu i da se ova plemenita veština opet razvije u Aleksincu. Prostorije su očišćene, okrečene i iz novčanih sredstava ekipe koja se aktivirala da klub ne propadne, kupili su se novi rekviziti potrebni za trening. Bokserski klub i dalje nema ring, ali se treninzi uveliko odvijaju u maloj, ali dobro opremljenoj sali. Za devojke koje su zainteresovane za boks, nema članarine, a postoji i ogranak „fitnes boksa“ za dame koje žele da treniraju manje agresivan oblik ove veštine.

Bokserske revije i prvenstva zahtevaju stalne pripreme, uz svakodnevne i višestruke dnevne treninge, ali prostorije kluba su dobile novog podstanara. To je novoformirani „kangoo“ klub. „Kangoo“ je oblik fitnesa gde vežbači u specijalnim cipelama skaču i izvode vežbe uz skakanje. Koliko sam informisan, „skakačice“ imaju 6 udarnih termina u boks sali, pre i posle podne. Pošto sam davno, u studentskim danima trenirao boks, pa sam čak i izašao na par mečeva, znam koliko je zahtevan boks i pripreme za meč. Moj unuk trenira boks u „Rudaru“, pa sam pitao glavnog trenera Sašu Stamenkovića kako je moguće da se udarni termini podele nekom neafirmisanom i anonimnom fitnes klubu i šta će se desiti kada potrebe BK „Rudar“ prevaziđu trenutne termine? On je slegnuo ramenima i rekao da niko iz SRC Aleksinac (bivši OTIS) nije ni razgovarao s njim o tome, već ga je samo predsednik BK „Rudar“ obavestio o zauzeću termina za „kangoo“, i da se za sva pitanja na tu temu obratim predsedniku kluba. Još je napomenuo da nikakvih interesovanja za ovu prostoriju nije ni bilo sve dok se on i njegovi prijatelji nisu angažovali da svojim sredstvima obnove klub, pa se sada odjednom, kada je sve čisto i sređeno javljaju kandidati za korišćenje prostorije.

Moja pitanja u ovom otvorenom pismu su: 
•    Zbog čega se uskraćuju termini bokserskom klubu? 
•    Zašto se ne koristi za potrebe fitnesa neka druga sala? U sali bilo koje škole se može skakati, ali za postavljanje bokserskih džakova potrebni su specijalni nosači, te je nemoguće da se boks odvija na nekom drugom mestu.
•    Da li je „kangoo“ na listi sportova od specijalnog značaja za Opštinu Aleksinac?
•    Da li se navedeni klub nalazi u Sportskom savezu Opštine Aleksinac pa na osnovu recimo toga ima specijalni status?

Tekst: Božidar Spasić

Komentara: 4


# OTIS Aleksinac boks škole Rudar BK
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+21) (-3)

  Swaner 11.06.2019.
  Pa pitajte predsednika kluba gde su termini? Cerka mu radi u bivsem Otisu, a on je clan upravnog, ili izvrsnog odbora, sta vec, tamo. Pitajte ga i zasto nema vise oko sebe ljude koji su mu pomogli da oformi klub?

 • (+13) (-2)

  Swaner 15.06.2019.
  Pitajte ga i zasto mu je Furtula zaposlio drugu cerku,a i sina, ako i to kako mu je zet postavljen za predsednika fudbalskog kluba?
  Jos samo zenu iz penzije ad zaposli, i unuke i mirno moze da kaze da ga s pravom zovu Car.

 • (+1) (-7)

  Vesna 15.06.2019.
  CAR JE CAR...BIO I OSTAO

 • (+23) (-5)

  Mirjana 16.06.2019.
  CAR JE CAR! Bio i ostao!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima