Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Žitelji Rutevca pomažu svom komšiji

rss

02.06.2020. Vladimir Miletić

U Rutevcu kod Aleksinca nesvakidašnja akcija, meštani sela su se samoinicijativno organizovali kako bi pomogli svojim komšijama, socijalno ugroženoj porodici koja živi u trošnoj kući bez struje i vode, kupatila i osnovnih uslova za život.

Kopanje kanala za kanalizaciju

Uz svesrdno angažovanje parktično svih meštana sela Rutevca, ali i uz pomoć Rutevčana koji žive u intostranstvu sakupljena su finansijska sredstva kako bi se obnovila trošna kuća porodice Živanović i omogućili normalni uslovi za život ove porodice koja će od avgusta biti bogatija za još dva člana. Naime supruga Nenada Živanovića je u drugom stanju i nosi blizance.

Na poziv jednog od organizatora akcije Gorana Jovanovića iz Rutevca, odazvali su se svi žitelji sela Rutevac, koji su novčanim prilogom, materijalno ili svojim radom pomogli da se počne sa obnovom kuće. Kupljen je materijal za sve unutrašnje radove, kojima je planirano da se zidovi oblože gipsanim pločama. Živanovićima će biti uvedena voda i kanalizacija, kao i kupatilo koje do sada nisu imali.

“Neša je odrastao sa nama, i uvek se nalazio u teškoj socijalnoj situaciji, kad god je to bilo moguće mi smo mu pomagali, sada kada treba da postane otac, odlučili smo da mu pomognemo da dovede svoju kuću u red”, rekao je Goran Jovanović, jedan od inicijatora humanitarne akcije.  “Zahvaljujem se svima koji su do sada na bilo koji način pomogli da se krene sa radovima i pozivam sve one koji mogu da pomognu da se jave i priključe ovom humanom delu”, dodaje Jovanović.

Porodica Živanović se zahvaljuje svima koji su pomogli da se krene u realizaciju ove akcije kako bi u avgustu njihove naslednike dočekali u humanijim uslovima za život.

Porodica Živanović

Ovo nije prvi put da se žitelji sela Rutevac samoinicijativno organizuju. Pre par godina su sami skupili novac kako bi pupunili rupe i sanirali put u selu.


# Rutevac humanitarna pomoć Vladimir Miletić
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima