Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Житељи Рутевца помажу свом комшији

rss

02.06.2020. Владимир Милетић

У Рутевцу код Алексинца несвакидашња акција, мештани села су се самоиницијативно организовали како би помогли својим комшијама, социјално угроженој породици која живи у трошној кући без струје и воде, купатила и основних услова за живот.

Копање канала за канализацију

Уз свесрдно ангажовање парктично свих мештана села Рутевца, али и уз помоћ Рутевчана који живе у интостранству сакупљена су финансијска средства како би се обновила трошна кућа породице Живановић и омогућили нормални услови за живот ове породице која ће од августа бити богатија за још два члана. Наиме супруга Ненада Живановића је у другом стању и носи близанце.

На позив једног од организатора акције Горана Јовановића из Рутевца, одазвали су се сви житељи села Рутевац, који су новчаним прилогом, материјално или својим радом помогли да се почне са обновом куће. Купљен је материјал за све унутрашње радове, којима је планирано да се зидови обложе гипсаним плочама. Живановићима ће бити уведена вода и канализација, као и купатило које до сада нису имали.

“Неша је одрастао са нама, и увек се налазио у тешкој социјалној ситуацији, кад год је то било могуће ми смо му помагали, сада када треба да постане отац, одлучили смо да му помогнемо да доведе своју кућу у ред”, рекао је Горан Јовановић, један од иницијатора хуманитарне акције.  “Захваљујем се свима који су до сада на било који начин помогли да се крене са радовима и позивам све оне који могу да помогну да се јаве и прикључе овом хуманом делу”, додаје Јовановић.

Породица Живановић се захваљује свима који су помогли да се крене у реализацију ове акције како би у августу њихове наследнике дочекали у хуманијим условима за живот.

Породица Живановић

Ово није први пут да се житељи села Рутевац самоиницијативно организују. Пре пар година су сами скупили новац како би пупунили рупе и санирали пут у селу.


# Рутевац хуманитарна помоћ Владимир Милетић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима