Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zašto je Železnica skinula rampe u dva aleksinačka sela?

rss

28.01.2022. RTS

Železničke rampe na dva pružna prelaza u selima kod Aleksinca su uklonjene, a iz Železnice Srbije su saopštili da je razlog nedostatak rezervnih delova. U opštini Aleksinac nezadovljni su ovakvom odlukom i kažu da Železnici plaćaju dosta novca, za održavanje prelaza.

Foto: Print screen

Rampe na pružnim prelazima u selima Trnjane i Moravac su zbog nedostatka rezervnih delova skinute, a opštini naloženo da promeni saobraćajnu signalizaciju.

"Naravno da nam je bilo neobično, pogotovo što su oni prvo uklonili te polubranike i stavili van snage svetlosnu saobraćajnu signalizaciju, pa nas onda tek obavestili o tome", kaže Miloš Milošević, iz Saveta za bezbednost saobraćaja, Aleksinac. 

"U kvaru je motor uređaja putnog prelaza i s obzirom da infrastruktura nije imala nove delove, da ih zameni, ova dva putna prelaza su ostala neispravna", navodi Nenad Stanisavljević, PR Infrastrukture Železnice.

U ova dva sela živi po nekoliko hiljada meštana i ovaj put je najbliža komunikacija sa gradom.

Rampe na ova dva pružna prelaza skinute su 17.januara, a privremena saobraćajna signalizacija postavljena je desetak dana kasnije i za sada je bez ozbiljnijih problema.

Meštani kažu da je vrlo nebezbedno: "Samo čekamo ko će da pogine ovde, ja se zamislim u toku dana, prođem, mislim otvorena rampa, ustvari zatvorena", "Katastrofa"...

U Opštini kažu da za održavanje prelaza izdvajaju velika sredstva.

"Mi nekih 15 miliona dinara na godišnjem nivou izdvajamo za održavanje tih pružnih prelaza na teritoriji naše Opštine i stvarno ne vidimo zbog čega se taj pružni prelaz ugasio", kaže Miloš Milošević, iz Saveta za bezbednost saobraćaja u Aleksincu.

Nenad Stanisavljević, PR Infrastrukture Železnice objašnjava: "Za one dane kada pružni prelazi ne rade, naravno ti dani se lokalnim samoupravama, odnosno Aleksincu, ne naplaćuju".

Železnica je saopštila da su u međuvremenu obezbeđeni rezervni delovi i da će problem biti rešen do kraja naredne nedelje.


# Moravac saobraćaj Železnice Srbije Trnjane Miloš Milošević
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima