Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Za lečenje bolesne devojčice za dan sakupili 182.000 dinara

rss

05.02.2019.

Studenti Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost pomažu teško bolesnoj Teodori Cvetanović iz Aleksinca

Za lečenje bolesne devojčice za dan sakupili 182.000 dinara

HUMANITARNOJ akciji za lečenje jednoipogodišnje Teodore Cvetanović iz Aleksinca, pridružili su se minulog vikenda i članovi Asocijacije studenata Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost u Beogradu (ASFMPB). Organizovanjem turnira u streljaštvu, za dan su sakupili 182.000 dinara koje će u utorak da uplate za nastavak njenog lečenja i transplantaciju kostne srži u Veroni.

- Ganula nas je borba malene Teodore protiv hemofagocitne limfo hitiocitoze, teške autoimune bolesti od koje je obolela sa samo dva meseca - kaže Marijana Grbić, predsednik ASFMPB. - Sa streljanom "Target" organizovali smo humanitarni turnir u streljaštvu na kom su učestvovali profesori, studenti, članovi streljačkog kluba, rekreativci i brojni humanitarci. Njih 182 uplatili su kotizaciju od 1.000 dinara, a 159 se nadmetalo u preciznom gađanju na 15 metara iz pištolja CZ 99. Svaki takmičar dobio je po 15 metaka koje streljana nije naplatila, pa je i na taj način pomogla ovu našu akciju.

Po rečima naše sagovornice, maloj Teodori je za transplantaciju kostne srži potrebno 150.000 evra. Ona je već na klinici u Veroni gde se obavljaju neophodne pripreme za operaciju koja za nju znači život.

- Sredstva koja smo sakupili, mali su doprinos, ali verujemo i podsticaj drugima da pomognu lečenju ove hrabre devojčice - priča Grbićeva. - Za njeno rođenje roditelji su se borili više od sedam godina, ali njihova sreća trajala je samo dok je Teodora napunila dva meseca. Od tada ona prima hemioterapiju koja se završava u junu, a za nastavak lečenja neophodna joj je transplantacija kostne srži. 

PRVA AKCIJA U NIZU

TURNIR na kom se sakupljao novac za nastavak lečenja male Teodore Cvetanović, prva je humanitarna akcija koju je organizovala Asocijacija naših studenata - kaže Marijana Grbić. - Osnovali smo je 6. avgusta prošle godine i, zasad, imamo više od 50 članova. U programu smo planirali različite aktivnosti, a bavljenje humanitarnim radom je prioritet.

Izvor: Večernje novosti

Komentara: 0


# pomoć Večernje novosti akcija Teodora Cvetanović
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima