Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

За лечење болесне девојчице за дан сакупили 182.000 динара

rss

05.02.2019.

Студенти Факултета за међународну политику и безбедност помажу тешко болесној Теодори Цветановић из Алексинца

За лечење болесне девојчице за дан сакупили 182.000 динара

ХУМАНИТАРНОЈ акцији за лечење једноипогодишње Теодоре Цветановић из Алексинца, придружили су се минулог викенда и чланови Асоцијације студената Факултета за међународну политику и безбедност у Београду (АСФМПБ). Организовањем турнира у стрељаштву, за дан су сакупили 182.000 динара које ће у уторак да уплате за наставак њеног лечења и трансплантацију костне сржи у Верони.

- Ганула нас је борба малене Теодоре против хемофагоцитне лимфо хитиоцитозе, тешке аутоимуне болести од које је оболела са само два месеца - каже Маријана Грбић, председник АСФМПБ. - Са стрељаном "Таргет" организовали смо хуманитарни турнир у стрељаштву на ком су учествовали професори, студенти, чланови стрељачког клуба, рекреативци и бројни хуманитарци. Њих 182 уплатили су котизацију од 1.000 динара, а 159 се надметало у прецизном гађању на 15 метара из пиштоља ЦЗ 99. Сваки такмичар добио је по 15 метака које стрељана није наплатила, па је и на тај начин помогла ову нашу акцију.

По речима наше саговорнице, малој Теодори је за трансплантацију костне сржи потребно 150.000 евра. Она је већ на клиници у Верони где се обављају неопходне припреме за операцију која за њу значи живот.

- Средства која смо сакупили, мали су допринос, али верујемо и подстицај другима да помогну лечењу ове храбре девојчице - прича Грбићева. - За њено рођење родитељи су се борили више од седам година, али њихова срећа трајала је само док је Теодора напунила два месеца. Од тада она прима хемиотерапију која се завршава у јуну, а за наставак лечења неопходна јој је трансплантација костне сржи. 

ПРВА АКЦИЈА У НИЗУ

ТУРНИР на ком се сакупљао новац за наставак лечења мале Теодоре Цветановић, прва је хуманитарна акција коју је организовала Асоцијација наших студената - каже Маријана Грбић. - Основали смо је 6. августа прошле године и, засад, имамо више од 50 чланова. У програму смо планирали различите активности, а бављење хуманитарним радом је приоритет.

Извор: Вечерње новости


# помоћ Вечерње новости акција Теодора Цветановић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима