Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vlajkovići su više gladni nego siti, za dete jedva da ima mleka

rss

01.12.2018.

Počinje zima. Porodica Vlajković, nema ogrev, nema garderobu-nema osnovne uslove za život!

Vlajkovići su više gladni nego siti, za dete jedva da ima mleka

Bogdan Vlajković je dečak, koji za razliku od svojih vršanjaka, ima jako teško i tužno detinjstvo. Malenog Bogdana otac je napustio na rođenju, a njegova mama od samog starta se trudila da mu bude i jedno i drugo

"Teško je kada gledaš svoje dete, a u njegovim očima vidiš tugu. Još je teže kada ne možeš da mu pružiš ono što ostala deca imaju. Kada se spoje bol i tuga, kao da izlaza nema".

Ovim rečima počinje svoju priču Žaklina Vlajković, majka dvogodišnjeg Bogdana iz grada Smedereva

Bogdan Vlajkovic je dečak, koji za razliku od svojih vršanjaka, ima jako teško i tužno detinjstvo. Malenog Bogdana otac je napustio na rođenju, a njegova mama od samog starta se trudila da mu bude i jedno i drugo.

Vlajković živi na rubu egzistencije i bukvalno su prepušteni sami sebi. Žaklina ima 38 godina i svakodnevno brine o sinu Bogadnu, bratu koji je psihički bolestan i roditeljima.

- Živimo u bedi, situacija je jako teška. Često se desi da nemam ni da kupim mleko za Bogdana - priča nam ova majka.

Žaklina u razgovoru za naš portal navodi da joj jedini izvor prihoda dečiji dodatak, dok socijalnu pomoć više ne prima, jer je kako kaže, stavljena na "pauzu" naredna četiri. Naime, kako nam je objasnila, socijalnu pomoć prima devet meseci, a ostala četiri meseca nema prihode, jer joj je rečeno da je potrebno da tri osobe u kući budu nesposobne, da bi novac primala tokom cele godine.

Žaklinini roditelji ne primaju penziju, a ona nije u mogućnosti da radi, jer je konstantno potrebna u kući.

Bogdan će u januaru napuniti tri godine. Ovaj mališan nema garderobu, ni igračke, a o slatkišima sanja. Želja mu je da ove godine ima novogodišnju jelku i ukrase...

Građani Srbije su više puta dosad pokazali da su ljudi velikog srca i da su jedni drugima najbolji prijatelji. Maleni Bogdan ne zaslužuje ovoliku količinu patnje sa svoje dve godine.

Ova porodici praktično nema ništa, sem jedni druge i hitno im je potrebna pomoć svih nas! Ovim putem Espreso.rs poziva sve ljude dobre volje da pomognu Vlajkovićima koliko mogu. Hajde da Bogdanu i njegovoj mami bar na kratko vratimo osmeh na lice i pokažemo im da nedaća koja ih je zadesila neće trajati zauvek!


Njihova adresa na koju možete slati pakete je Hajduk Stanka 20. - Smederevo, a uplate možete izvršiti na račun s brojem - 205-9011007565512-50, na ime Žaklina Vlajković.

Vreme je darivanja, darujmo Bogdanu i njegovoj porodici nadu u bolje sutra!

Izvor: Portal Espreso

Komentara: 0


# pomoć
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima