Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Влајковићи су више гладни него сити, за дете једва да има млека

rss

01.12.2018.

Почиње зима. Породица Влајковић, нема огрев, нема гардеробу-нема основне услове за живот!

Влајковићи су више гладни него сити, за дете једва да има млека

Богдан Влајковић је дечак, који за разлику од својих вршањака, има јако тешко и тужно детињство. Маленог Богдана отац је напустио на рођењу, а његова мама од самог старта се трудила да му буде и једно и друго

"Тешко је када гледаш своје дете, а у његовим очима видиш тугу. Још је теже када не можеш да му пружиш оно што остала деца имају. Када се споје бол и туга, као да излаза нема".

Овим речима почиње своју причу Жаклина Влајковић, мајка двогодишњег Богдана из града Смедерева

Богдан Влајковиц је дечак, који за разлику од својих вршањака, има јако тешко и тужно детињство. Маленог Богдана отац је напустио на рођењу, а његова мама од самог старта се трудила да му буде и једно и друго.

Влајковић живи на рубу егзистенције и буквално су препуштени сами себи. Жаклина има 38 година и свакодневно брине о сину Богадну, брату који је психички болестан и родитељима.

- Живимо у беди, ситуација је јако тешка. Често се деси да немам ни да купим млеко за Богдана - прича нам ова мајка.

Жаклина у разговору за наш портал наводи да јој једини извор прихода дечији додатак, док социјалну помоћ више не прима, јер је како каже, стављена на "паузу" наредна четири. Наиме, како нам је објаснила, социјалну помоћ прима девет месеци, а остала четири месеца нема приходе, јер јој је речено да је потребно да три особе у кући буду неспособне, да би новац примала током целе године.

Жаклинини родитељи не примају пензију, а она није у могућности да ради, јер је константно потребна у кући.

Богдан ће у јануару напунити три године. Овај малишан нема гардеробу, ни играчке, а о слаткишима сања. Жеља му је да ове године има новогодишњу јелку и украсе...

Грађани Србије су више пута досад показали да су људи великог срца и да су једни другима најбољи пријатељи. Малени Богдан не заслужује оволику количину патње са своје две године.

Ова породици практично нема ништа, сем једни друге и хитно им је потребна помоћ свих нас! Овим путем Еспресо.рс позива све људе добре воље да помогну Влајковићима колико могу. Хајде да Богдану и његовој мами бар на кратко вратимо осмех на лице и покажемо им да недаћа која их је задесила неће трајати заувек!


Њихова адреса на коју можете слати пакете је Хајдук Станка 20. - Смедерево, а уплате можете извршити на рачун с бројем - 205-9011007565512-50, на име Жаклина Влајковић.

Време је даривања, дарујмо Богдану и његовој породици наду у боље сутра!

Извор: Портал Еспресо

Коментара: 0


# помоћ
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима