Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vikend naselje Ljiljac već mesecima ima problema sa vodosnabdevanjem

rss

25.04.2020.

Stanovnici vikend naselja Ljiljac već nekoliko meseci imaju problema sa vodom za piće. I pored prijave kvara nadležnima njihov problem ostao je nerešen.

Foto: arhiva

Javljamo vam se iz sela Bovan, konkretno vikend naselja Ljiljac. Vikend naselje Ljiljac se nalazi na levoj strani puta za Sokobanju, broji oko četrdesetak kuća i direktno je produžetak, tj. periferija sela Bovan. Trenutno ovde obitava oko 10 do 15 osoba od kojih su i dvoje sa preko 65 godina u samoizolaciji i visokim rizikom za oboljenje od virusa COVID-19.

Pre mnogo godina, vikend naselje Ljiljac je priključeno na seoski vodovod i ozvaničeno ugovorima o finansiranju izgradnje vodovoda gde su potpisnici bili vlasnici kuća sa jedne strane, i selo Bovan, odnosno predsednik sela s druge strane.

Javljamo Vam se da Vas obavestimo da nemamo vodu u potrebnoj količini i potrebnom pritisku kao najosnovniju životnu potrebu već više od tri meseca, a zadnjih dvadesetak dana skoro uopšte, ili vrlo malo na kratko. O ovakvoj situaciji su obavešteni čelnici sela Bovan (predsednica sela i članovi mesne zajednice) i zamoljeni za rešenje situacije. Ne nailazimo na njihovo razumevanje uz neke komentare da su verovatno neki kvarovi u pitanju i da oni ne nameravaju to da rešavaju, ili da je redovno stanje u bazenu. Mi vodu i dalje nemamo u dovoljnoj količini i dovoljnom pritisku i naša agonija se i dalje nastavlja i komplikuje se održavanje higijene koja je jedan od uslova za pobedu nad koronavirusom. - Stanovnici vikend naselja Ljiljac

Komentara: 0


# Bovansko jezero Bovan vodosnabdevanje Ljiljac
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima