Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Викенд насеље Љиљац већ месецима има проблема са водоснабдевањем

rss

25.04.2020.

Становници викенд насеља Љиљац већ неколико месеци имају проблема са водом за пиће. И поред пријаве квара надлежнима њихов проблем остао је нерешен.

Фото: архива

Јављамо вам се из села Бован, конкретно викенд насеља Љиљац. Викенд насеље Љиљац се налази на левој страни пута за Сокобању, броји око четрдесетак кућа и директно је продужетак, тј. периферија села Бован. Тренутно овде обитава око 10 до 15 особа од којих су и двоје са преко 65 година у самоизолацији и високим ризиком за обољење од вируса COVID-19.

Пре много година, викенд насеље Љиљац је прикључено на сеоски водовод и озваничено уговорима о финансирању изградње водовода где су потписници били власници кућа са једне стране, и село Бован, односно председник села с друге стране.

Јављамо Вам се да Вас обавестимо да немамо воду у потребној количини и потребном притиску као најосновнију животну потребу већ више од три месеца, а задњих двадесетак дана скоро уопште, или врло мало на кратко. О оваквој ситуацији су обавештени челници села Бован (председница села и чланови месне заједнице) и замољени за решење ситуације. Не наилазимо на њихово разумевање уз неке коментаре да су вероватно неки кварови у питању и да они не намеравају то да решавају, или да је редовно стање у базену. Ми воду и даље немамо у довољној количини и довољном притиску и наша агонија се и даље наставља и компликује се одржавање хигијене која је један од услова за победу над коронавирусом. - Становници викенд насеља Љиљац


# Бованско језеро Бован водоснабдевање Љиљац
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима