Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Unija sindikata: Prva nedelja nastave pod maskama prošla bedno, a ne bezbedno

rss

09.09.2020. N1

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da je prva nedelja nastave pod maskama prošla "bedno", a ne bezbedno, kako je u to javnost ubeđivao ministar prosvete Mladen Šarčević.

Foto: Pexels / Pixabay

"Da tajming nove školske godine nije dovoljno dobar, uverio se i ministar lično i to posredstvom snimaka koje dobija svaki dan, kako je izjavio za medije, na kojima su učenici i nastavnici bez maski", navodi se u saopštenju.

Za prva tri dana nastave, Šarčević je smenio tri direktora i najavio pojačani nadžor prosvetne inspekcije od ponedeljka, 7. septembra.

Maske za učenike i zaposlene u školama nije obezbedilo resorno Ministarstvo, ili bar ne u većem broju, nego su roditelji učenika i nastavnici ti koji svakodnevno i samostalno obezbeđuju maske, ukazuje USPRS.

Dezinfekciona sredstva koja su škole od lokalnih samouprava dobile na litre, unutar škole se dele na kašičice, ne bi li duže trajala, ukazuje se u saopštenju.

"Ministru je mnogo jednostavnije da moguće nosioce zaraze, okarakteriše kao nedisciplinovane, a da pri tome nisu propisane određene disciplinske mere kojima bi škole sankcionisale nepoštovanje mera zaštite na kojima insistira kako medicinski tim Kriznog štaba, tako i ministar lično", ukazuju u USPRS.

Izvor


# sindikat Mladen Šarčević Unija sindikata prosvetnih radnika
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima