Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Umetnička kolonija u Lipovcu.

rss

20.09.2023. Književni klub

Književni klub "Velimir Rajić" iz Aleksinca od 15. do 17. septembra 2023. odražao je devetu Umetničku koloniju u Lipovcu.

Umetnička kolonija u Lipovcu.

Ove godine učestvovalo je deset književnika i dva umetnička fotografa. Učesnici Kolonije bili su iz Niša, Beograda, Smederevske Palanke, Babušnice i Aleksinca. Kolonija je jedinstvena po svojoj stvaralačkoj koncepciji, jer je seminarskog tipa.

Ove godine tema kojom su se umetnici bavili bila je "Transpozicija hronotopa kroz modulativne sadržaje stvarnosti i fikcije", u okviru koje su održavane različite individualne, grupne i interaktivne radionice s ciljem da umetnici razmene iskustva, obogate svoju stvaralačku viziju i prošire vidike inspiracije, a i da se podsete nekih segmenata teorije književnosti koje imaju značaja u oblikovanju dela.

Na kraju su svi učesnici dobili diplome o pređenom programu, a Ustanovi za odmor i rekreaciju dece u Lipovcu uručena je zahvalnica za gostoprimstvo i dugogodišnju saradnju. U ime prethodnih, ovog, ali i svih budućih druženja, umetnici su zakopali vremensku kapsulu, s idejom da je iz godine u godinu obogaćuju, kako bi ostavili trag o divnom druženju i umetničkom radu. Koloniju je osmislila i vodila Aleksandra Stojaković iz Aleksinca.


# Lipovac književnost Književni klub "Velimir Rajić" Kolonija Umetnička kolonija
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima