Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Уметничка колонија у Липовцу.

rss

20.09.2023. Књижевни клуб

Књижевни клуб "Велимир Рајић" из Алексинца од 15. до 17. септембра 2023. одражао је девету Уметничку колонију у Липовцу.

Уметничка колонија у Липовцу.

Ове године учествовало је десет књижевника и два уметничка фотографа. Учесници Колоније били су из Ниша, Београда, Смедеревске Паланке, Бабушнице и Алексинца. Колонија је јединствена по својој стваралачкој концепцији, јер је семинарског типа.

Ове године тема којом су се уметници бавили била је "Транспозиција хронотопа кроз модулативне садржаје стварности и фикције", у оквиру које су одржаване различите индивидуалне, групне и интерактивне радионице с циљем да уметници размене искуства, обогате своју стваралачку визију и прошире видике инспирације, а и да се подсете неких сегмената теорије књижевности које имају значаја у обликовању дела.

На крају су сви учесници добили дипломе о пређеном програму, а Установи за одмор и рекреацију деце у Липовцу уручена је захвалница за гостопримство и дугогодишњу сарадњу. У име претходних, овог, али и свих будућих дружења, уметници су закопали временску капсулу, с идејом да је из године у годину обогаћују, како би оставили траг о дивном дружењу и уметничком раду. Колонију је осмислила и водила Александра Стојаковић из Алексинца.


# Липовац књижевност Књижевни клуб "Велимир Рајић" Колонија Уметничка колонија
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима