Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U susret novoj zimi bez zaklona na autobuskim stajalištima

rss

10.09.2019. Aleksinac.net

Čitaoci su nam skrenuli pažnju na jedan dugogodišnji problem koji nikako da dođe na red za rešavanje u Aleksincu. Autobuska stajališta za gradski prevoz su bez nastrešnica, što možda nije problem u danima kada nema padavina, ali kako se bliže hladni dani to će putnici svakako da osete, pogotovu deca koja zbog škole autobuse najviše i koriste.

Foto: Google street view

Pišem u nadi da će pomoći mom detetu, ali i ostaloj deci koja putuju u školu. Moj sin koji je krenuo u srednju tehničku školu se otežano kreće i prinuđena sam da ga vodim u školu i čekam da bi ga vratila nazad kući. Kupila sam mesečne karte za mene i za njega, ali problem je u prevozu jer kada ide popodne u školu moramo da čekamo sat, dva da bi došli do Aleksinačkog rudnika, gde živimo.

Na autobuskom stajalištu kod Hale nema niti klupa, niti neka zaštita gde bi mogli da se sklonimo kad je loše vreme. Stepenice koje vode sa trotoara ka školi se samo naziru, vrlo je teško popeti se njima i pri tom pridržavati dete koje se jedva penje tim stepenicama. - ovo su reči jedne naše čitateljke koja se sama suočava sa ovim problemom.

Činjenica je da infrastruktura u Aleksincu nije prilagođena osobama koje se otežano kreću. Klupice na autobuskim stajalištima praktično i nema, a nastrašnice na stajalištima se nalaze samo kod pijace i gimnazije. Kada smo već svedoci da je Aleksinac postao veliko gradište možda bi trebalo odvojiti deo tih sredstava i urediti preostala stajališta u gradu i okolini.

Komentara: 0


# autobuska stanica hala sportova
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}