Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U ritmu Evrope

rss

09.09.2010. Stefan Radović

U ritmu Evrope

Pred predstavnicima Prokupačkih osnovnih i srednjih škola održana je prezentacija projekta "U ritmu Evrope", koji predviđa angažovanje 300 najtalentovanije dece u oblasti horskog pevanja, plesa i novinarstva.

-Naša Opština se odlučila da podrži ovaj projekat, kako bi deci omogućila da na najbolji način ostvare sebe i naravno da ih angažujemo i ostavimo im što manje vremena da se susretnu sa negativnim uticajima sredine, zašta je čini mi se tinejdžersko doba vrlo pogodno - rekao je rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Miladin Milosavljević.

Desetomesečna obuka održavaće se u zgradi Sokolane, deca će raditi sa predavačima koji su svoje znanje sticali u najprestižnijim školama Evrope. Roditelji dece koja budu pohađala ovaj program, biće direktno obaveštavani o vremenu održavanja časova. Nakon završetka obuke deca će za svoje sugrađane održati koncert u centru grada, a nakon toga sa svojim vršnjacima iz čitave Srbije nastupiti u Beogradu u "Sava centru".

- Audicija za decu iz škola u Prokuplju održaće se 24. sepembra. Prva je Srednja poljoprivredna škola u devet sati ujutru, zatim osnovna škola "9. oktobar" u 10,15, u 11 sati odnosno u 13,15 "Milić Rakić Mirko" i Srednja tehnička škola, osnovci iz škole "Tatko" u 15, a učenici iz škole "Ćićko" u 16,30 časova, gimnazijalci i  medicinari imaće audiciju zajedno u 18 časova - rekao je Igor Karadarević, jedan od autora projekta "U ritmu Evrope" i dodao da će se za decu iz osnovnih škola "Vuk Karadžić" iz Žitnog Potoka i "Svetislav Mirković Nenad" iz Male Plane audicija održati 27. septembra.

Komentara: 0


# opština škole Vuk Karadžić tehnička škola
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}