Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У ритму Европе

rss

09.09.2010. Stefan Radović

У ритму Европе

Пред представницима Прокупачких основних и средњих школа одржана је презентација пројекта "У ритму Европе", који предвиђа ангажовање 300 најталентованије деце у области хорског певања, плеса и новинарства.

-Наша Општина се одлучила да подржи овај пројекат, како би деци омогућила да на најбољи начин остваре себе и наравно да их ангажујемо и оставимо им што мање времена да се сусретну са негативним утицајима средине, зашта је чини ми се тинејџерско доба врло погодно - рекао је руководилац Одељења за друштвене делатности Миладин Милосављевић.

Десетомесечна обука одржаваће се у згради Соколане, деца ће радити са предавачима који су своје знање стицали у најпрестижнијим школама Европе. Родитељи деце која буду похађала овај програм, биће директно обавештавани о времену одржавања часова. Након завршетка обуке деца ће за своје суграђане одржати концерт у центру града, а након тога са својим вршњацима из читаве Србије наступити у Београду у "Сава центру".

- Аудиција за децу из школа у Прокупљу одржаће се 24. сепембра. Прва је Средња пољопривредна школа у девет сати ујутру, затим основна школа "9. октобар" у 10,15, у 11 сати односно у 13,15 "Милић Ракић Мирко" и Средња техничка школа, основци из школе "Татко" у 15, а ученици из школе "Ћићко" у 16,30 часова, гимназијалци и  медицинари имаће аудицију заједно у 18 часова - рекао је Игор Карадаревић, један од аутора пројекта "У ритму Европе" и додао да ће се за децу из основних школа "Вук Караџић" из Житног Потока и "Светислав Мирковић Ненад" из Мале Плане аудиција одржати 27. септембра.

Коментара: 0


# општина школе Вук Караџић техничка школа
@ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима