Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U Aleksincu za 3 dana 7 novoobolelih od korone

rss

20.08.2020. Južne vesti

Na osnovu procene epidemiološke situacije u Aleksincu, koja je povoljnija poslednjih dana, jer je drastično opao broj novoobolelih od korone, ukinuta je vanredna situacija u ovoj opštini. Direktor Opšte bolnice Goran Vidić kaže da je od 108 testiranih u 3 dana samo 7 građana imalo pozitivan rezultat, ali da je veći broj prvih pregleda, te da će zato sa posebnim oprezom pratiti epidemiološku situaciju.

U Aleksincu za 3 dana 7 novoobolelih od korone

Od 1. avgusta u Opštini Aleksinac na snazi je bila vanredna situacija zbog povećanog broja novoobolelih od korone.

Poslednje dve nedelje sve je manje pozitivnih na kovid u odnosu na broj testiranih, te je Štab za vanredne situacije danas nju ukinuo.

Na osnovu procene trenutne epidemiološke situacije od strane rukovodstva Opšte bolnice i Doma zdravlja Aleksinac, članovi Štaba su usvojili Zaključak o ukidanju vanrednog stanja na teritoriji opštine Aleksinac - saopštili su iz Štaba.

Ipak, to ne znači da su ukinute i sve mere. One koje su bile pooštrene, poput zabrane okupljanja više od 5 osoba, više ne važe, ali zato su i dalje na snazi one koje je propisao republički Krizni štab na nivou Srbije.

Štab će redovno informisati i obaveštavati javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu stanovništva - navode.

Da se broj novoobolelih smanjuje potvrđuju i podaci o broju pozitivnih na koronu u Aleksincu u odnosu na broj testiranih.

Od 108 testiranih od 14. avgusta do juče, 7 Aleksinčana je zaraženo.

Testirani PCR metodom: 14.08. - 41 testiran - 3 pozitivna, 17.08. - 35 testiranih - 3 pozitivna, 18.08. - 32 testirana - 1 pozitivan (+ 3 lica su pozitivna, ali je kontrolni test i to nisu novooboleli), 19.08. - 37 testiranih - čeka se nalaz - navodi direktor Opšte bolnice Goran Vidić.

Broj prvih pregleda u kovid ambulanti je ipak nešto veći - u ponedeljak se 30 građana javilo lekaru, a juče 39.

Direktor Opšte bolnice Goran Vidić zato kaže da će pratiti i dalje oprezno situaciju u Aleksincu.

Imali smo porast broja prvih pregleda poslednjih dana, ali broj pozitivnih u tim danima opada svakodnevno, pa ćemo sa posebnim oprezom propratiti epidemiološku situaciju - navodi Vidić.

Podsetimo, vanredna situacija u Aleksincu uvedena je kako bi građani bili odgovorniji, jer je za 10 dana u ovoj opštini na jugu 70 građana obolelo od korone.

Izvor

Komentara: 0


# Aleksinac Goran Vidić koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}