Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У Алексинцу за 3 дана 7 новооболелих од короне

rss

20.08.2020. Јужне вести

На основу процене епидемиолошке ситуације у Алексинцу, која је повољнија последњих дана, јер је драстично опао број новооболелих од короне, укинута је ванредна ситуација у овој општини. Директор Опште болнице Горан Видић каже да је од 108 тестираних у 3 дана само 7 грађана имало позитиван резултат, али да је већи број првих прегледа, те да ће зато са посебним опрезом пратити епидемиолошку ситуацију.

У Алексинцу за 3 дана 7 новооболелих од короне

Од 1. августа у Општини Алексинац на снази је била ванредна ситуација због повећаног броја новооболелих од короне.

Последње две недеље све је мање позитивних на ковид у односу на број тестираних, те је Штаб за ванредне ситуације данас њу укинуо.

На основу процене тренутне епидемиолошке ситуације од стране руководства Опште болнице и Дома здравља Алексинац, чланови Штаба су усвојили Закључак о укидању ванредног стања на територији општине Алексинац - саопштили су из Штаба.

Ипак, то не значи да су укинуте и све мере. Оне које су биле пооштрене, попут забране окупљања више од 5 особа, више не важе, али зато су и даље на снази оне које је прописао републички Кризни штаб на нивоу Србије.

Штаб ће редовно информисати и обавештавати јавност о свим битним чињеницама од значаја за заштиту становништва - наводе.

Да се број новооболелих смањује потврђују и подаци о броју позитивних на корону у Алексинцу у односу на број тестираних.

Од 108 тестираних од 14. августа до јуче, 7 Алексинчана је заражено.

Тестирани ПЦР методом: 14.08. - 41 тестиран - 3 позитивна, 17.08. - 35 тестираних - 3 позитивна, 18.08. - 32 тестирана - 1 позитиван (+ 3 лица су позитивна, али је контролни тест и то нису новооболели), 19.08. - 37 тестираних - чека се налаз - наводи директор Опште болнице Горан Видић.

Број првих прегледа у ковид амбуланти је ипак нешто већи - у понедељак се 30 грађана јавило лекару, а јуче 39.

Директор Опште болнице Горан Видић зато каже да ће пратити и даље опрезно ситуацију у Алексинцу.

Имали смо пораст броја првих прегледа последњих дана, али број позитивних у тим данима опада свакодневно, па ћемо са посебним опрезом пропратити епидемиолошку ситуацију - наводи Видић.

Подсетимо, ванредна ситуација у Алексинцу уведена је како би грађани били одговорнији, јер је за 10 дана у овој општини на југу 70 грађана оболело од короне.

Извор


# Алексинац штаб за ванредне ситуације Горан Видић коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима