Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Šinteraj na metar od spavaće sobe

rss

31.10.2013. D. Ostojić

Dragan R. mesecima ima nerešiv problem. Uz sam zid njegove kuće nalazi se šinteraj, nužni smeštaj za 70 pasa lutalica

Šinteraj na metar od spavaće sobe

"Ovo kroz šta prolazi moja porodica je neizdrživo, na 60 cm od nas se nalazi smeštaj za 70 pasa lutalica. Mi od smrada ne možemo da živimo. Mesecima, da ne kažem godinama ne možemo veš da osušimo. Moje dete ne može da se igra normalno u dvorištu."

Po rečima Dragana R. sve je počelo naizgled bezazlenom odlukom da se pored njegove kuće, u prostoru Komunalnog preduzeća smesti šinterska služba:

"Iskreno, ja sam verovao da će to zaista biti privremeni smeštaj. Od tada do danas prošlo je više od dve godine a rešenja nema. Nas tridesetak stanara živimo u paklenim uslovima.To privremeno postaje trajno. Možete zamisliti kako je to kad 70 pasa zalaje preko dana ili noći. Kontaktirao sam nadležne u Komunalnom i u opštini,ljudi su bili maksimalno korektni ali su mi predočili da izgradnja pravog azila zahteva velika finansijska sredstva koja opština Aleksinac trenutno nema."

Da je problem pasa lutalica alarmantan govore i zvanični podaci. U prošloj godini je bilo 85 prijavljenih ujeda pasa a po nezvaničnim procenama u Aleksincu slobodno šeta između 80 i 120 pasa bez vlasnika.

 

Komentara: 2


# opština
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-1)

    Dragan Ristić 31.10.2013.
    Jedna mala, ali bitna korekcija. Tzv "privremeni azil za pse lutalice" je oformljen još 2006 godine. Ranije su psi okupljani, uz obavezu čuvanja u periodu od recimo nedelju-dve, dok se ne pojave vlasnici ili oni koji bi da ih udome. Ostali psi su nakon toga uspavljivani. Od pre par godina odustalo se od te i takve prakse pa se sada psi čuvaju do usvajanja ili prirodne smrti. Znači, ovaj slobodno ću reći košmar traje ne dve, već skoro 7 godina.

  • (+0) (-1)

    Mina 11.05.2014.
    A ko je kriv zbog takve situacije? Sigurno nisu te jadne zivotinje koje zive u groznim uslovima! Zar ih treba ubijati da bi ih bilo manje, ili postoji neko bolje resenje? Koliko mi je poznato, uslovi u tom sinteraju su tako losi da zivotinje umiru i bez eutanazije! Samo sporije!!!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima