Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Шинтерај на метар од спаваће собе

rss

31.10.2013. Д. Остојић

Драган Р. месецима има нерешив проблем. Уз сам зид његове куће налази се шинтерај, нужни смештај за 70 паса луталица

Шинтерај на метар од спаваће собе

"Ово кроз шта пролази моја породица је неиздрживо, на 60 цм од нас се налази смештај за 70 паса луталица. Ми од смрада не можемо да живимо. Месецима, да не кажем годинама не можемо веш да осушимо. Моје дете не може да се игра нормално у дворишту."

По речима Драгана Р. све је почело наизглед безазленом одлуком да се поред његове куће, у простору Комуналног предузећа смести шинтерска служба:

"Искрено, ја сам веровао да ће то заиста бити привремени смештај. Од тада до данас прошло је више од две године а решења нема. Нас тридесетак станара живимо у пакленим условима.То привремено постаје трајно. Можете замислити како је то кад 70 паса залаје преко дана или ноћи. Контактирао сам надлежне у Комуналном и у општини,људи су били максимално коректни али су ми предочили да изградња правог азила захтева велика финансијска средства која општина Алексинац тренутно нема."

Да је проблем паса луталица алармантан говоре и званични подаци. У прошлој години је било 85 пријављених уједа паса а по незваничним проценама у Алексинцу слободно шета између 80 и 120 паса без власника.

 

Коментара: 2


# општина
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-1)

    Dragan Ristić 31.10.2013.
    Jedna mala, ali bitna korekcija. Tzv "privremeni azil za pse lutalice" je oformljen još 2006 godine. Ranije su psi okupljani, uz obavezu čuvanja u periodu od recimo nedelju-dve, dok se ne pojave vlasnici ili oni koji bi da ih udome. Ostali psi su nakon toga uspavljivani. Od pre par godina odustalo se od te i takve prakse pa se sada psi čuvaju do usvajanja ili prirodne smrti. Znači, ovaj slobodno ću reći košmar traje ne dve, već skoro 7 godina.

  • (+0) (-1)

    Mina 11.05.2014.
    A ko je kriv zbog takve situacije? Sigurno nisu te jadne zivotinje koje zive u groznim uslovima! Zar ih treba ubijati da bi ih bilo manje, ili postoji neko bolje resenje? Koliko mi je poznato, uslovi u tom sinteraju su tako losi da zivotinje umiru i bez eutanazije! Samo sporije!!!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима