Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

RTS: Skupa voda u Aleksincu?

rss

23.09.2015.

Voda je u Aleksincu, u poslednje tri godine, poskupela za 60 odsto, a to je odobrila Vlada Srbije da bi opština mogla da plaća kredit od miliona...

RTS: Skupa voda u Aleksincu?

Aleksinčani kažu da su im računi za vodu veći, nego za struju i da nisu isti, jer su iznosi onih plaćaju "paušalno", znatno manji.

Od 11.000 korisnika u Aleksincu prema podacima vodovoda čak 4.000 ima neispravne vodomere, pa je ugradnja novih deo programa nemačke Razvojne banke. U zgradi sa novim vodomerom živi Darko Ranđelović, koji vodu za avgust treba da plati 2.200 dinara.

"U tom periodu 15 dana nismo ni bili kod kuće na odmoru smo bili, ali je redovno ovakav račun, evo komšija trenutno nije tu i njegov račun imam kod sebe, njegov je račun 3.057 dinara", kaže Darko Ranđelović.

Direktor vodovoda Dragiša Simić kaže da ljudi tokom leta više troše vodu i da novi vodomeri očitavaju stvarnu potrošnju. On ističe da nema privilegovanih na spisku paušalnih korisnika.

"Svakom radniku vodovoda je vodomer ispravan i plaća redovno vodu, sa novim vodomerima je stvarna potrošnja vode i zbog toga su računi za vodu povećani poslednjih meseci", kaže Dragiša Simić, direktor Vodovoda, Aleksinac.

Za Aleksinčane koji plaćaju paušalno voda po ceni od 74 kubnom metru nije skupa.

"Trošim tu negde 4-5 kubika imam stoku, ne znam pošto je oko 70 dinara ja mislim da nije skupa. Nije skupa, mi plaćamo paušalno i račun je oko 1.000 dinara. Račun mi je 800 dinara, paušalno plaćam", kažu građani.

Iako je mišljenje da li je voda skupa ili ne u Aleksinicu podeljeno, nadležni kažu da će kvalitet vode biti poboljšan zahvaljujući kreditu od četiri miliona evra. 1,5 biće uloženo u zamenu azbestnih cevi, a 2,5 miliona evra u rekonstrukciju fabrike vode.

Vodom za piće Aleksinac se snabdeva iz Bovanskog jezera. U vodovodu ističu da nedavni pomor školjki, uzrokovan virusom, nije uticao na kvalitet vode.

video...

Komentara: 4


# voda Vodovod i kanalizacija JP Dragiša Simić
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+7) (-0)

  Goran 23.09.2015.
  Ej ,bre , suština priče je prevelika cena vode .Na računima vam piše 66 dinara + pdv , a vi plaćate 74,5 din. Tu cenu
  vode niko u srbiji ne plaća .U ostalim gradovima je duplo niža . Drugo , zašto se , konačno ne objavi spisak onih koji su privilegovani i plaćaju vodu paušalno . Zašto narod da plaća za njih . Nisu oni bogov...i

 • (+14) (-1)

  ZORAN 23.09.2015.
  Čekajte polako zna se koji predsednik opštine i koji direktor Vodovoda su potisali tako štetan ugovor sa nemačkom bankom, a kasnije, išli u Nemačku po proviziju (Dimić i Mladja) Sadađnja nomenklatura samo ubira plodove i ne pada joj na pamet da spusti cenu jer misli da narod ima nemačke plate kao i aleksinački političari

 • (+12) (-1)

  Udar 24.09.2015.
  Postoji samo jedan nacin da se ovo resi,protest svih nezadovoljnih i smena direktora vodovoda i predsednika opstine jer ne radi u korist gradjana ama bas nista!Kome je dobro neka placa i neka cuti!!!

 • (+12) (-0)

  aleksinčanka 24.09.2015.
  Ponašaju se kao kabadahije, niko im ništa ne može, slatka je para za taje nerad.Isto i za đubre, plašim se računa jer i kada ne dođu četri puta u mesecu,neznam iz kog razloga, račun je isti.Javna preduzeća nas pljačkaju a grad nam je toliko prljav a još i kakvu vodu pijemo... užas


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima