Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ovo je ulica „Vuka Karadžića“ (ona izrovana pa zaboravljena)

rss

23.08.2021. Marija Ilić

Ovo je ulica „Vuka Karadžića“ (ona izrovana pa zaboravljena), a ovo je zgrada broj 17, ulaz prvi. Ne, ovde ne živi Erik, učenik koji živi dvostruki život pa kad Erik pojede bananu događa se neverovatna promena i postaje Bananamen.

Ovo je ulica „Vuka Karadžića“ (ona izrovana pa zaboravljena)

U ovoj zgradi žive sasvim obični ljudi, različite starosne dobi, različitih zanimanja, različitih naravi i interesovanja, ali svi imaju jedan isti problem. Naime, 15.03.2020. (sećate se, beše to prvi dan vanrednog stanja u doba korone) nesrećnim slučajem dotrajala instalacija zgrade izazvala je požar u podrumu zgrade.

Mi smo se odmah odazvali apelu kriznog štaba i nosili maske jer smo morali dok su nas vatrogasci evakuisali nakon dva sata gašenja požara, pošto se od dima nije moglo disati. Vatrogascima sve pohvale i svima koji su se našli na licu mesta da pomognu. Naravno, tom prilikom isključena je struja u hodniku zgrade od strane nadležnih lica. Mi, stanari zgrade, kao dobre komšije, organizovano smo sanirali posledice požara u hodniku već narednih dana: oribali, dezinfikovali i doveli u neko pristojno stanje. Tada smo dobili i upravnika zgrade, došli su majstori, izvršili popravku instalacija i hodničko svetlo je ponovo normalno funkcionisalo. Uredno smo plaćali mesečne račune.

Odjednom, elektrodistribucija dolazi do zaključka da je struja priključena mimo njih i isključuju nam struju. Od tada je prošlo godinu dana. Aleksinački EPS se naravno ograđuje od svih dešavanja, lopta se prebacuje u Niš, a iz Niša u Beograd. Beograd ima problem jedan član komisije nedostaje iz nisam zapamtila kog razloga, čeka se imenovanje drugog. Čeka se i čeka se i čeka se... i nikako da se dočeka. U čemu je konkretno problem, verujem nikome nije jasno.

Niti smo mi sami isključili niti priključili struju, redovno smo je plaćali, računi su uredno stizali par meseci... Sem toga što bauljamo po mraku stepeništem, nama ne radi ni interfon. Upravnik kaže: problem je u procesu rešavanja. A mi, stanari zgrade smo u problemu. Ni krivi ni dužni, em smo pretrpeli štetu i stres zbog požara koji nimalo nije bio naivan, sada trpimo mrak. Dovijamo se svetleći telefonima, pozdravljamo se u hodniku s prvim mrakom ako se prepoznamo, a desi se i da uplašimo jedni druge i sudarimo se. Hvala nekoj višoj sili, još uvek se niko nije povredio, ali ni ta mogućnost nije isključena.

Pitam nadležne: GDE JE ZAPELO? ŠTA SE TOLIKO ČEKA I ZBOG ČEGA? Nikoli Tesli je manje vremena trebalo da izume naizmenično strujno kolo nego vama da učinite jedan klik i uključite nam hodničko svetlo. Ono, stoji da je čovek bio vanvremenski inteligentan, ali... Pitam u ime svih mojih dobrih komšija, divnih ljudi sa kojima mi je zadovoljstvo da delim stambenu jedinicu. Dakle, još jednom: OVO JE ULICA VUKA KARADžIĆA 17, U CENTRU ALEKSINCA, A OVO ŠTO VIDITE JE MRAK U NAŠEM HODNIKU ZGRADE. KOME DA SE OBRATIMO I REŠIMO PROBLEM U SKORIJE VREME? TESLI LIČNO ILI?

A ako stranački aktivisti dođu da dele propagandni materijal i sakupljaju glasove, od nas mogu dobiti samo koru od banane.

Komentara: 0


# EPS požar Marija Ilić ulica Vuka Karadžića
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima