Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ostojić: Otpušten sam, jer sam pisao o aferama

rss

17.01.2016. Blic

Stomatolog dr Dušan Ostojić tvrdi da je ostao bez posla zbog svog novinarskog angažmana, dok u upravi Doma zdravlja to izričito negiraju.

Tehnološki višak: Dr Dušan Ostojić

Dr Dušan Ostojić, koji je na lokalnom portalu aleksinac.net pisao tekstove o brojnim aferama u Aleksincu, dobio je otkaz u Domu zdravlja. On smatra da aleksinački SNS stoji iza otkaza jer je pisao kritičke tekstove o lokalnim funkcionerima te stranke.

- Pet tekstova je izazvalo posebnu pažnju, jer su bili prenošeni kroz mnoge dnevne novine i televizije. Pisao sam o paprenom renoviranju platoa u centru Aleksinca, stranačkom zapošljavanju, kupovini automobila za lokalna preduzeća i ustanove u vreme mera štednje, kao i o renoviranju opštinskog VC-a za koje je potrošeno 30.000 evra. Apelovao sam na DRI da prekontroliše poslovanje opštine i javnih preduzeća nakon čega je zbog uočenih nepravilnosti podneto tri krivične i šest prekršajnih prijava - kaže Ostojić.

Lokalni funkcioneri su podneli do sada šest krivičnih prijava protiv njega, a 11 funkcionera ga je tužilo sudu časti UNS, čiji je član. Kako tvrdi, kruna pritiska je to što je proglašen tehnološkim viškom u Domu zdravlja, iako nije imao propusta u radu.

Dr Rodoljub Živadinović, direktor Doma zdravlja, tvrdi da su svih petoro zaposlenih sa stomatologije, koji su morali da budu otpušteni shodno zaključku Vlade Srbije, proglašeni viškom po kriterijumima koje je dao reprezentativni sindikat u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, a da je rukovodstvo Doma zdravlja stomatolozima dalo čak i bolje uslove.

- Bodovanje i rangiranje izvršeno je na osnovu više kriterijuma. Shodno broju bodova, Ostojić je proglašen viškom - navodi dr Živadinović. Na pitanje da li je Ostojićev novinarski angažman doprineo otkazu, dr Živadinović kaže da je to je potpuna neistina, koja će epilog morati da dobije na sudu.

- Lično sam spreman da o njegovom trošku odem na poligraf u bilo koju ozbiljnu državu na svetu da bih dokazao da mi niko nije naredio da otpustim baš njega, već je bodovna lista tako pokazala - navodi dr Živadinović.

Naprednjaci bez komentara

Komentar Nenada Stankovića, predsednika opštine i lidera aleksinačkog SNS, nismo mogli da dobijemo jer se na mobilni nije javio. U informativnoj službi opštine dobili smo obaveštenje da je na odmoru.

B. Janačković


# Dom zdravlja Dušan Ostojić Rodoljub Živadinović sindikat automobil Nenad Stanković Aleksinac.Net stomatologija DRI UNS
@zubarcina @aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima