Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Oko 400 porodica izbeglih sa prostora bivše Jugoslavije trajno zbrinuto u Aleksincu

rss

21.06.2014. Radio Aleksinac

U Aleksincu je trenutno oko 120 lica koja imaju status izbeglica i oko 900 interno rasaljenih lica, dok je oko 400 porodica uz pomoć lokalne samouprave trajno zbrinuto

Oko 400 porodica izbeglih sa prostora bivše Jugoslavije trajno zbrinuto u Aleksincu

Više od 50 miliona ljudi bilo je prinuđeno da zbog konflikata i krize u ovoj godini napusti svoje domove saopštio je juče, povodom Svetskog dana izbeglica Visoki komesarijat UN za izbeglice.

Poslednjih decenija i u Srbiji je zabeležen veliki broj izbeglica i interno raseljenih lica, a kako nam je naveo poverenik Komesarijata za izbeglice Dragan Jovanović, u Aleksincu je trenutno oko 120 lica koja imaju status izbeglica i oko 900 interno rasaljenih lica, dok je oko 400 porodica uz pomoć lokalne samouprave trajno zbrinuto.

- Mi smo uradili mnogo na trajnom zbrinjavanju izbeglica, a ti procesi još uvek nisu završeni. Obezbeđujemo građevinski materijal za izgradnju sopstvenih domaćinstava raseljenih lica, a trudimo se i da raznim aktivnostima ekonomski i socijalno poboljšamo status ljudima koji su rešili da se trajno nastane u našoj sredini – kaže za Radio Aleksinac Jovanović.

 

video...

Komentara: 0


# Radio Aleksinac izbeglice zbrinjavanje komesarijat Dragan Jovanović
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima