Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Око 400 породица избеглих са простора бивше Југославије трајно збринуто у Алексинцу

rss

21.06.2014. Радио Алексинац

У Алексинцу је тренутно око 120 лица која имају статус избеглица и око 900 интерно расаљених лица, док је око 400 породица уз помоћ локалне самоуправе трајно збринуто

Око 400 породица избеглих са простора бивше Југославије трајно збринуто у Алексинцу

Више од 50 милиона људи било је принуђено да због конфликата и кризе у овој години напусти своје домове саопштио је јуче, поводом Светског дана избеглица Високи комесаријат УН за избеглице.

Последњих деценија и у Србији је забележен велики број избеглица и интерно расељених лица, а како нам је навео повереник Комесаријата за избеглице Драган Јовановић, у Алексинцу је тренутно око 120 лица која имају статус избеглица и око 900 интерно расаљених лица, док је око 400 породица уз помоћ локалне самоуправе трајно збринуто.

- Ми смо урадили много на трајном збрињавању избеглица, а ти процеси још увек нису завршени. Обезбеђујемо грађевински материјал за изградњу сопствених домаћинстава расељених лица, а трудимо се и да разним активностима економски и социјално побољшамо статус људима који су решили да се трајно настане у нашој средини – каже за Радио Алексинац Јовановић.

 


# Радио Алексинац избеглице збрињавање комесаријат Драган Јовановић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима