Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

"Novi početak" za bračni par Vacev u Donjem Suhotnu

rss

07.05.2022. RTS

U petnaestoj emisiji ekipa TV serijala "Novi početak" posetila je aleksinačku opštinu i selo Donje Suhotno

"Novi početak" za bračni par Vacev u Donjem Suhotnu

U petnaestoj emisiji TV serijala i nacionalnog humanitarnog projekta "Novi početak", upoznaćemo mladi bračni par Vacev iz Niške banje.

Snežana i Milan su se upoznali i započeli vezu još kao srednjoškolci, ali ta prva faza ljubavi nije potrajala. Nekoliko godina kasnije, slučajno su se ponovo sreli. Obnovili su ljubav a ubrzo započeli i zajednički život.

Napre su živeli u Nišu, a nakon toga su pokušali da žive i u prestonici. Vratili su se nakon samo pet dana, zaključivši da im život u Beogradu ne prija. Milan se zaposlio kao kontrolor vagona na železnici.

Kada su Vacevi saznali za projekat "Novi početak" i konkurs ministarstva za brigu o selu Vlade Republike Srbije, prijavili su se i odlučili da se odvaže za novi životni početak - da teskobu iznajmljenog stana, zamene seoskim prostranstvom i sopstvenim domom.

Željni slobode, prirodnijeg okruženja i zdravije sredine, Snežana i Milan su zamolili voditeljku serijala Mariju Veljković, da im ukoliko postoji mogućnost - potraži kuću na rubu nekog sela, kako bi bili što izolovaniji. U okolini Niša nije bilo dovoljno dobrog izbora kuća koje bi se uklopile u budžet predviđen Konkursom (1.200.000 rsd). Zato je idealna kuća za novi početak porodice Vacev nađena u obližnoj, aleksinačkoj opštini u selu Donje Suhotno.

Na pitanje o željenom porodičnom biznisu, mladi par je takođe imao spreman odgovor: proizvodnja jagoda ispod plastenika.

Odlukom da se usude i počnu život ispočetka, da urbano okruženje zamene seoskim a uz pomoć i podršku tima projekta "Novi početak" i konkursa ministarstva za brigu o selu - i ovaj bračni par se pridružio stotinama drugih koji su tokom prošle godine učinili isti životni potez, što itekako može doprineti da sela Srbije ponovo ožive i da se aktiviraju zapušteni resursi u tim sredinama.

Komentara: 0


# Donje Suhotno RTS Udruženje Radinost Novi početak
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima