Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

"Нови почетак" за брачни пар Вацев у Доњем Сухотну

rss

07.05.2022. РТС

У петнаестој емисији екипа ТВ серијала "Нови почетак" посетила је алексиначку општину и село Доње Сухотно

"Нови почетак" за брачни пар Вацев у Доњем Сухотну

У петнаестој емисији ТВ серијала и националног хуманитарног пројекта "Нови почетак", упознаћемо млади брачни пар Вацев из Нишке бање.

Снежана и Милан су се упознали и започели везу још као средњошколци, али та прва фаза љубави није потрајала. Неколико година касније, случајно су се поново срели. Обновили су љубав а убрзо започели и заједнички живот.

Напре су живели у Нишу, а након тога су покушали да живе и у престоници. Вратили су се након само пет дана, закључивши да им живот у Београду не прија. Милан се запослио као контролор вагона на железници.

Када су Вацеви сазнали за пројекат "Нови почетак" и конкурс министарства за бригу о селу Владе Републике Србије, пријавили су се и одлучили да се одваже за нови животни почетак - да тескобу изнајмљеног стана, замене сеоским пространством и сопственим домом.

Жељни слободе, природнијег окружења и здравије средине, Снежана и Милан су замолили водитељку серијала Марију Вељковић, да им уколико постоји могућност - потражи кућу на рубу неког села, како би били што изолованији. У околини Ниша није било довољно доброг избора кућа које би се уклопиле у буџет предвиђен Конкурсом (1.200.000 рсд). Зато је идеална кућа за нови почетак породице Вацев нађена у оближној, алексиначкој општини у селу Доње Сухотно.

На питање о жељеном породичном бизнису, млади пар је такође имао спреман одговор: производња јагода испод пластеника.

Одлуком да се усуде и почну живот испочетка, да урбано окружење замене сеоским а уз помоћ и подршку тима пројекта "Нови почетак" и конкурса министарства за бригу о селу - и овај брачни пар се придружио стотинама других који су током прошле године учинили исти животни потез, што итекако може допринети да села Србије поново оживе и да се активирају запуштени ресурси у тим срединама.


# Доње Сухотно РТС Удружење Радиност Нови почетак
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима