Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nekadašnje obeležje grada truli u dvorištu škole

rss

01.06.2020. Aleksinac.net

Posle prošlogodišnjeg uređenja glavne ulice, koje je izazvalo buru nezadovoljstva građana, ostalo je nejasno šta će se desiti sa nekadašnjom fontanom u centru grada, obeležjem Aleksinca, inspiracijom razglednica iz našeg grada.

Nekadašnje obeležje grada truli u dvorištu škole

Dok čekamo da nova, moderna, fontana proradi, ne možemo da se ne zapitamo šta će se desiti sa "starom" koja je zbog izvođena radova izmeštena na travnjak ispred Gimnazije i ostavljena da truli. 

Fontana u centru Aleksinca je umetnički rad profesora Pavla Naskovića i predstavlja mozaik. Osim što pripada delima umetnosti, za mnoge Aleksinčane, fontane je deo odrastanja, nostalgije, ali i nekih lepih uspomena na dane i sate provedene u centru grada.

Trenutno stanje fontane

Podsećanja radi, mozaici Pavla Naskovića, se nalaze u Vrtiću Lane, Visokoj školi za obrazovanje Vaspitača, Crkvi Sveti Nikola, a njegova ulja predstavljaju stalnu postavku slika u skupštinskoj sali opštine Aleksinac.

Komentara: 2


# Aleksinac fontana
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+12) (-1)

  Petar 02.06.2020.
  Podrzavao sam rekonstrukciju glavne ulice i kada mi sa nostalgicne strane to nije bilo drago. Ali i sad mislim da je bruka sto su ovu fontanu morali da menjaju kao deo tog projekta. I sad da dodamo so na ranu, ova prelepa fonta cami tamo ispred gimnazije i ceka da se raspadne i da je odesnu na smetiliste umesto da je ugrade i srede da ponovo lici na nesto. Nisam ni ljuti ni razocaran, koliko sam bas tuzan...

 • (+3) (-1)

  Nova FONTANA NE RADI! 04.06.2020.
  Toliko o uspesnom proJektu i renov.glavne ulice!
  CAR JE GO!!!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima