Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Najplemenitiji podvig godine: Golim rukama na rafale

rss

24.01.2019. Večernje novosti

Specijalni žiri “Večernjih novosti” u sredu izabrao podvižnike u 2018. godini.
Policajac Miloš Milošević dobitnik 56. prestižne titule najplemenitijeg.

Najplemenitiji podvig godine: Golim rukama na rafale

Policajac Miloš Milošević (31), iz Aleksinca, dobitnik je 56. prestižne titule najplemenitijeg pojedinca u minuloj godini. To je u sredu odlučio specijalni žiri “Večernjih novosti”, predvođen akademikom Matijom Bećkovićem, u našoj tradicionalnoj, 56. akciji “Najplemenitiji podvig godine”.

Milošević je uspeo da, u noći 17. juna, spreči masakr u centru Niša. Goloruk se bacio na pomahnitalog napadača koji je ispred kafića “Manila” automatskom puškom pucao na radnika obezbeđenja i prolaznike, ranivši pet osoba. Milošević je tada zadobio sedam prostrelnih rana i 20 povreda od rikošeta, a njegov oporavak još traje. Za žiri je njegovo delo primer hrabrosti i čoveštva.

- Ovaj mladi policajac je vaskrsli primer iz naše epske poezije kada junak zadobije sedam ljutih rana da bi zaštitio nejač - rekao je akademik Bećković. - Takva dela su u nadležnosti nekih viših, dobrih sila, jer onaj ko načini takav podvig sekundu pre toga nije znao da je za to sposoban, a sekundu posle se čudio šta je sve od sebe samog doživeo. To je veliko iskušenje, budući da čovek ne zna ko sve u njemu živi, a kada se takvo nešto desi, on samog sebe nadmaši. Ne verujem da se takva dela čine svesno i ne verujem da iko unapred zna da je za to sposoban. Potrebno je da se okolnosti tako udese i da se na pitanje “biti il’ ne biti” odgovori ovakvom hrabrošću.

Izvor: Novosti


# Večernje novosti Miloš Milošević Matija Bećković
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima