Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Најплеменитији подвиг године: Голим рукама на рафале

rss

24.01.2019. Вечерње новости

Специјални жири “Вечерњих новости” у среду изабрао подвижнике у 2018. години.
Полицајац Милош Милошевић добитник 56. престижне титуле најплеменитијег.

Најплеменитији подвиг године: Голим рукама на рафале

Полицајац Милош Милошевић (31), из Алексинца, добитник је 56. престижне титуле најплеменитијег појединца у минулој години. То је у среду одлучио специјални жири “Вечерњих новости”, предвођен академиком Матијом Бећковићем, у нашој традиционалној, 56. акцији “Најплеменитији подвиг године”.

Милошевић је успео да, у ноћи 17. јуна, спречи масакр у центру Ниша. Голорук се бацио на помахниталог нападача који је испред кафића “Манила” аутоматском пушком пуцао на радника обезбеђења и пролазнике, ранивши пет особа. Милошевић је тада задобио седам прострелних рана и 20 повреда од рикошета, а његов опоравак још траје. За жири је његово дело пример храбрости и човештва.

- Овај млади полицајац је васкрсли пример из наше епске поезије када јунак задобије седам љутих рана да би заштитио нејач - рекао је академик Бећковић. - Таква дела су у надлежности неких виших, добрих сила, јер онај ко начини такав подвиг секунду пре тога није знао да је за то способан, а секунду после се чудио шта је све од себе самог доживео. То је велико искушење, будући да човек не зна ко све у њему живи, а када се такво нешто деси, он самог себе надмаши. Не верујем да се таква дела чине свесно и не верујем да ико унапред зна да је за то способан. Потребно је да се околности тако удесе и да се на питање “бити ил’ не бити” одговори оваквом храброшћу.

Извор: Новости


# Вечерње новости Милош Милошевић Матија Бећковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима