Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Medalje na Domijadi

rss

28.04.2016. Tekst i foto Dušan Stevanović

Na 21 regionalnoj Domijadi koja je održana u Zaječaru, sa temom „Kulturno stvaralaštvo“ i sportskoj Domijadi koja je održana u Leskovcu, učenici Doma srednjih škola Mladost iz Aleksinca postigli su izuzetno dobre rezultate.

Medalje na Domijadi

Na Domijadi u Zaječaru, gde je prezentovano kulturno umetničko stvaralaštvo, aleksinački učenici su imali zapažene nastupe u folkloru i dramskom prikazu.

Deca iz Aleksinca su osvojila drugo mesto kao ekipa u prezentaciji rukotvorina. Učenik Mladen Markovič iz Prćilovice, član folklora Doma u Aleksincu, proglašen je za najboljeg igrača, folkloristu.

U sportskom delu Domijade koja je održana u Leskovcu, takmičarke Doma Mladost iz Aleksinac, osvojile su prvo mesto u stonom tenisu, dok je u pojedinačnoj konkurenciji, srebrnu medalju osvojila Dijana Jovanović iz Loćike. Dečaci iz aleksinačkog Doma osvojili su ekipno, drugo mesto.

U šahu, muška ekipa je osvojila drugo mesto, kao i Andrijana Momirović iz Česte, koja je takođe bila druga u pojedinačnoj konkurenciji.

Ženska ekipa iz Aleksinca koja je osvojila prvo mesto u stonom tenisu kvalifikovala se za republičku domijadu koja će biti održana u maju, na Zlatiboru.

Treba istaći značajno angažovanje svih vaspitača na pripremanju učenika za nastupe na Domijadama, od 14 Domova i preko 700 učesnika, aleksinački Dom Mladost zauzeo je peto mesto u generalnom plasmanu, odmah iza velikih gradova kao što su Niš, Zaječar, Leskovac i Negotin.

video...

Komentara: 3


# Mladost dom Zaječar Leskovik Ana Jovanović domijada
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+4) (-0)

  Swaner 27.04.2017.
  Hotel Izvor u Arandjelovcu seminar sa temom planiranje budzeta i javne nabavke oko 22 maja. Kotizacija po coveku 38000 a iz doma idu 4 osobe. Koliko je to para nasih koje odose u vetar? Medju njima ide i sef kuhinje, (neophodno) prisustvo kao strucnjaka u ovoj oblasti ili je ona nova muza direktora?

 • (+3) (-1)

  Sramota 05.05.2017.
  Ko to tebi placa stan u Aleksincu, ja ne. Pedagog kao zivi u Nisu a u stvari zivi preko puta Hajdi prodavnice i teretane i normalno putne troskove placa dom. Provereno oko 100 evra. Direktore da li si upoznat.

 • (+2) (-0)

  Lepotica 19.05.2017.
  Pa svi znaju da pedagogica zivi ovde, seta se sa cerkicom po zabacenim ulicicama, sportcka, na kej u vuka karadzica gde voze rolere. Prima troskove pa sta to radi i direktorova zena godinama u bolnicu svi zadovoljni.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima