Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Медаље на Домијади

rss

28.04.2016. Текст и фото Душан Стевановић

На 21 регионалној Домијади која је одржана у Зајечару, са темом „Културно стваралаштво“ и спортској Домијади која је одржана у Лесковцу, ученици Дома средњих школа Младост из Алексинца постигли су изузетно добре резултате.

Медаље на Домијади

На Домијади у Зајечару, где је презентовано културно уметничко стваралаштво, алексиначки ученици су имали запажене наступе у фолклору и драмском приказу.

Деца из Алексинца су освојила друго место као екипа у презентацији рукотворина. Ученик Младен Маркович из Прћиловице, члан фолклора Дома у Алексинцу, проглашен је за најбољег играча, фолклористу.

У спортском делу Домијаде која је одржана у Лесковцу, такмичарке Дома Младост из Алексинац, освојиле су прво место у стоном тенису, док је у појединачној конкуренцији, сребрну медаљу освојила Дијана Јовановић из Лоћике. Дечаци из алексиначког Дома освојили су екипно, друго место.

У шаху, мушка екипа је освојила друго место, као и Андријана Момировић из Честе, која је такође била друга у појединачној конкуренцији.

Женска екипа из Алексинца која је освојила прво место у стоном тенису квалификовала се за републичку домијаду која ће бити одржана у мају, на Златибору.

Треба истаћи значајно ангажовање свих васпитача на припремању ученика за наступе на Домијадама, од 14 Домова и преко 700 учесника, алексиначки Дом Младост заузео је пето место у генералном пласману, одмах иза великих градова као што су Ниш, Зајечар, Лесковац и Неготин.


# Младост дом Зајечар Лесковик Ана Јовановић домијада
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима