Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Marko je pretrčao 1.000 kilometara i sakupio 60.000 evra za lečenje devojčice iz Aleksinca

rss

09.08.2018. Blic

Fitnes ekspert i motivacioni govornik Marko Nikolić (31) iz Vranja za 20 dana uspeo je da pretrči oko 1.000 kilometara od Niša do Atine kako bi animirao javnost da se sakupi novac za lečenje jednogodišnje Teodore Cvetanović iz Aleksinca koja boluje od autoimune bolesti hemofagocitna linfo hitiocitoza (HLH).

Marko Nikolić sa malom Teodorom

Do sada nezabeleženi humanitarni podvig Nikolić je započeo 15. jula iz Niša i dnevno je prelazio distance od oko 40 kilometara, odnosno dužinu jednog maratona.

Na oko 130 kilometara od Atine, pre dva dana, neophodna suma za bolesnu devojčicu je premašena za 10.000 evra jer je prikupljeno oko 60.000 evra, ali je Marko nastavio da trči za mladog sportskog novinara iz Niša Aleksandra Nikolića kome je potreban novac za lečenje leukemije.

- Po ceo dan sam bio na vrelom asfaltu. Budio sam se u 6 ujutru. Ponekad sam trčao i hodao noću. Imam mnogo žuljeva na stopalima, umoran sam mnogo ali sam presrećan što mi se ispunio životni san. Shvatio sam i dokazao sebi da je sve moguće. Ovo je bila borba protiv samog sebe - rekao je Marko večeras za “Blic” pošto se simbolično popeo na atinski Akropolj.

Marko je prošao Tantalove muke na vrelom asfaltu, ali je presrećan jer je uspeo da sakupi potreban novac za lečenje devojčice iz Aleksinca.

Izvor: Blic

Komentara: 2


# Marko Nikolić humanost Aleksandra Nikolić Teodora Cvetanović maraton
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+5) (-)

    Perkan 12.08.2018.
    Nemam reci! Bravo!

  • (+6) (-)

    Nena 12.08.2018.
    Bravo za Marka, ovog divnog plemenitog mladica! Trebalo bi njega predloziti za podvig u 2018. godini !!!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima